Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ημερίδα ΣΦΕΕ για τον νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679

Ημερίδα ΣΦΕΕ για τον νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν πάνω από 200 στελέχη των φαρμακευτικών εταιρειών-μελών του ΣΦΕΕ, τις εργασίες της ημερίδας που διοργάνωσε ο ΣΦΕΕ, την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Vianex, με θέμα το νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος κ. Πασχάλης Αποστολίδης και πλαισίωσε η Efpia, με τον κ. Brendan Barnes, Διευθυντή Data Protection και Global Health.

Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 2016/679 τίθεται σε υποχρεωτική εφαρμογή για όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 25 Μαΐου 2018. Διαμορφώνει ένα ενιαίο νομικό πλαίσιο, χωρίς την ανάγκη ψήφισης εθνικής νομοθεσίας που αυξάνει σημαντικά τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, ενώ το μέγεθος των προβλεπόμενων προστίμων τον τοποθετεί πολύ υψηλά στην ατζέντα της ανώτατης διοίκησης.

«Η είσοδος στην ψηφιακή εποχή, όπως καθημερινά διαπιστώνουμε, δεν κουβαλά μόνο μεγάλες ευκολίες, αλλά και μεγάλες υποχρεώσεις και προκλήσεις. Ο Νέος Κανονισμός για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αποτελεί μια νέα πρόκληση για τις εταιρείες μας και τα στελέχη τους αφ’ ενός διότι αλλάζει εξ ολοκλήρου την αρχιτεκτονική του συστήματος που γνωρίζαμε ως σήμερα, αφ’ ετέρου διότι θα ισχύει πλέον πανευρωπαϊκά και τα πρόστιμα θα κινούνται σε δυσθεώρητα ύψη. Χρειάζεται πολύ γρήγορα να προετοιμαστούμε και ο χρόνος που διαθέτουμε είναι περιορισμένος», τόνισε ο κ. Αποστολίδης.

Η δε νομική σύμβουλος του ΣΦΕΕ, κα Δήμητρα Λεμπέση, ανέφερε: «Ο ΣΦΕΕ, θέλοντας να στηρίξει τις εταιρίες και τα στελέχη του, ενεργοποιεί εγκαίρως τα αντανακλαστικά του και διοργανώνει αυτή την εκπαιδευτική ημερίδα, με στόχο να ενημερώσει, αλλά και να εκπαιδεύσει τα μέλη του, να παρουσιάσει τους κινδύνους, να ευαισθητοποιήσει, να απαντήσει σε ερωτήσεις».

Στην ημερίδα συμμετείχαν πολλοί διακεκριμένοι ομιλητές, μεταξύ των οποίων: ο κ. Μάνος Δημογεροντάκης, δικηγόρος, ανεξάρτητος μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η κα Γεωργία Παναγοπούλου, Ελέγκτρια, μηχανικός Η/Υ, μόνιμο στέλεχος της Αρχής, ο κ. Ιωάννης Μακρυπούλιας, μηχανικός Η/Υ, τ. αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, συνεργάτης του Αντιστράτηγου της ΕΛ. ΑΣ. κ. Μανώλη Σφακιανάκη, o κ. Πέτρος Τσαντήλας, δικηγόρος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, νομικός σύμβουλος του Γ.Ν. Ιπποκράτειο, τέως μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν την εμπειρία από την προετοιμασία άλλων εταιρειών και συγκεκριμένα της Novartis, την οποία παρουσίασε ο υπεύθυνος της εταιρείας για την Ισπανία, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα, κ. Jordi Saldana, της GSK, η κ. Cristina Fernandez, data protection pharma lead Europe and Canada και ο κ. Αντώνης Ευαγγελίδης, από την εταιρία ΒΙΑΝΕΞ.

Επιπλέον, την εκδήλωση τίμησαν με εξαιρετικά εκπαιδευτικές παρουσιάσεις οι δικηγόροι, Αλέξανδρος Κορτέσης, από την εταιρεία ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ- ΒΕΚΡΗΣ, Στάθης Παπαζαφειρόπουλος από την εταιρεία ΧΑΤΖΗΠΡΟΔΡΟΜΟΥ- ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ και Εβίτα Βαϊνανίδη, από τη Βαϊνανίδης – Οικονόμου και Συνεργάτες.

Check Also

Ημερίδα Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τη φαρμακευτική πολιτική: Όσα συζητήθηκαν

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα, την οποία διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με κεντρικό …