Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Επερώτηση βουλευτών ΝΔ για το θέμα των πλαστών πτυχίων: Έχουν ευθύνη οι Υπουργοί!

Επερώτηση βουλευτών ΝΔ για το θέμα των πλαστών πτυχίων: Έχουν ευθύνη οι Υπουργοί!

Η περίπτωση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας και των πλαστών πτυχίων του στάθηκε αφορμή για να γίνει σχετική επερώτηση από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Βασίλη Οικονόμου, Ιάσονα Φωτήλα, Λευτέρη Αυγενάκη, Σπυρίδωνα-Άδωνι Γεωργιάδη, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Μαρία Αντωνίου, Σοφία Βούλτεψη, Στέργιο Γιαννάκη, Βασίλειο Γιογιάκα, Θεόδωρο Καράογλου και Μάνο Κόνσολα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα οποία επικαλούνται πόρισμα του Σώµατος Επιθεωρητών Ελεγκτών ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης (ΣΕΕ∆∆) του Υπουργείου ∆ικαιοσύνης, ο συγκεκριμένος Διοικητής δεν διέθετε στον ατομικό του φάκελο τίτλους σπουδών, ενώ δεν τους προσκόμισε ούτε και όταν του ζητήθηκαν από το ΣΕΕΔΔ, τον Νοέμβριο του 2018. O δε ΔΟΑΤΑΠ και το ΕΚΠΑ επιβεβαίωσαν, κατόπιν επικοινωνίας με το ΣΕΕΔΔ, την ανυπαρξία των εν λόγω τίτλων σπουδών.

Αφού, λοιπόν, οι βουλευτές αποδίδουν την παρούσα κατάσταση στο πάγωμα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάθε διαδικασίας ελέγχου των πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων που είχε ξεκινήσει προ των ημερών της από την κυβέρνηση της ΝΔ, προχωρούν στις παρακάτω ερωτήσεις προς τον Υπουργό Υγείας:

  1. Πότε περιήλθε σε γνώση του Υπουργείου το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ για τον εν λόγω Διοικητή και ποιες οι σχετικές ενέργειες που έγιναν;
  2. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της θητείας των αρμοδίων του Υπουργείου προς την κατεύθυνση του ελέγχου γνησιότητας των πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των μετακλητών στελεχών του Υπουργείου Υγείας, αλλά και οποιασδήποτε άλλης μορφής αξιολόγησης και ελέγχου του προσωπικού;

Δεν είναι απίθανο η εξέλιξη της υπόθεσης να οδηγήσει και σε περαιτέρω αποκαλύψεις.

Check Also

«Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV»: Προγραμματική συμφωνία ΕΚΠΑ και Υπουργείου Υγείας

Υπογράφηκε στις 14 Μαρτίου προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών (ΕΚΑΡ) του Εργαστηρίου …