Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ασφαλιστικά Ταμεία / Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για την αποζημίωση των οπτικών ειδών

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για την αποζημίωση των οπτικών ειδών

Μέχρι τη Βουλή και τον Υπουργό Υγείας έφτασε το χάος που επικρατεί, τους τελευταίους μήνες, στην αποζημίωση οπτικών ειδών από τον ΕΟΠΥΥ, με ευθύνη της διοίκησης του Οργανισμού και του Υπουργείου Υγείας.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου και Ιάσων Φωτήλας κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ζητώντας να μάθουν σε ποιες άμεσες ενέργειες έχει προβεί ή προτίθεται να προβεί, ώστε να επιλυθεί το προαναφερθέν πρόβλημα.

Μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Οικονόμου και Φωτήλας επισημαίνουν πως «η πολιτική της κυβέρνησης έχει οδηγήσει σε μεγάλη ταλαιπωρία τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, καθώς θα πρέπει να αναζητήσουν ένα από τα έξι καταστήματα οπτικών και οπτομετρών σε όλη την Ελλάδα που θα τους παρέχει δωρεάν γυαλιά οράσεως».

«Το προαναφερθέν πρόβλημα χρήζει έγκαιρης επίλυσης, καθώς ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι δεν θα έχουν τα γυαλιά οράσεως που δικαιούνται, αλλά και οι καταστηματάρχες οπτικών, οι οποίοι θα χάνουν σημαντικά ποσά χρημάτων και θα οδηγηθούν αργά ή γρήγορα στο κλείσιμο της επιχείρησής τους», καταλήγουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συλλόγων Οπτικών και Οπτομετρών Ελλάδος (ΟΣΟΟΕ), η νέα διαδικασία για τη χορήγηση και την αποζημίωση των οπτικών ειδών, με βεβαίωση πληρωμής (voucher), έχει μείνει στα χαρτιά, προκαλώντας σύγχυση και ταλαιπωρία σε οπτικούς και ασφαλισμένους. Μάλιστα, σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι καλούνται να εξυπηρετηθούν από μόλις 1(!) συμβεβλημένο “επαγγελματία” οπτικό του νομού, ενώ ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να αυθαιρετεί, αρνούμενος την απευθείας κατάθεση των δικαιολογητικών στον οργανισμό από τους ασφαλισμένους.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Οπτικών και Οπτομετρών Ελλάδος καλεί τον ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σε οπτικούς και ασφαλισμένους, προχωρώντας άμεσα στην κατάργηση του voucher και την επαναφορά του προηγούμενου τρόπου πληρωμής.

Check Also

«Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV»: Προγραμματική συμφωνία ΕΚΠΑ και Υπουργείου Υγείας

Υπογράφηκε στις 14 Μαρτίου προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών (ΕΚΑΡ) του Εργαστηρίου …