Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΟΦ: Ξεκίνησε η διαδικασία τιμολόγησης νέων φαρμάκων

ΕΟΦ: Ξεκίνησε η διαδικασία τιμολόγησης νέων φαρμάκων

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων στο πλαίσιο της διαδικασίας τιμολόγησης νέων συνταγογραφούμενων προϊόντων, καλεί όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες που διαθέτουν νέα σκευάσματα, να καταθέσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου, λαμβάνοντας υπόψη δεδομένα τιμών στις χώρες της Ευρωζώνης την 01-05-2020.
Με την ίδια διαδικασία θα ανατιμολογηθούν και τα φάρμακα αναφοράς των οποίων έληξε η περίοδος προστασίας καθώς και τα γενόσημά τους.

«Στα πλαίσια της διαδικασίας τιμολόγησης νέων συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών προϊόντων, παρακαλούνται οι κάτοχοι των αδειών κυκλοφορίας αυτών όπως υποβάλλουν από σήμερα Δευτέρα 27-07-2020 έως και την Παρασκευή 31-07-2020 τα φύλλα έρευνας και τα στοιχεία των προς τιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων, λαμβάνοντας υπόψη δεδομένα τιμών στις χώρες της Ευρωζώνης την 01-05-2020.

Κατ’ εφαρμογή της παραγράφου 7 του άρθρου 3 της υπ.αριθμ. Δ3(α)οικ.82331 ΥΑ με τις διατάξεις τιμολόγησης (Τεύχος Β’, ΦΕΚ 4274/22-11-2019), ταυτόχρονα θα ανατιμολογηθούν τα φάρμακα αναφοράς η περίοδος προστασίας των οποίων έληξε στο διάστημα από 01-12-2019 έως και 30-06-2020 καθώς και τα γενόσημα αυτών.

Η υποβολή των ανωτέρω στοιχείων θα πρέπει να γίνει σε ηλεκτρονική μορφή, με τη χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής στη Διαδικτυακή Πύλη του ΕΟΦ, διαδικασία η οποία εφαρμόζεται κατά την ανατιμολόγηση.

Επισημαίνεται πως στο πεδίο της αιτούμενης τιμής, οι ΚΑΚ θα πρέπει να δηλώσουν την αιτούμενη τιμή παραγωγού.
Το αρχείο με τα προς τιμολόγηση και ανατιμολόγηση συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά προϊόντα, μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί εδώ», αναφέρει η ανακοίνωση του Οργανισμού.

Check Also

Γεωργιάδης στην κοπή πίτας ΕΟΦ: Κρίσιμη η ταχύτητα στις εγκρίσεις φαρμάκων για τη θετική λίστα

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παρέστη σήμερα, Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, στην εκδήλωση της κοπής πίτας …