Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ασφαλιστικά Ταμεία / ΕΟΠΥΥ: Σύναψη συμβάσεων για εξετάσεις που αφορούν σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού

ΕΟΠΥΥ: Σύναψη συμβάσεων για εξετάσεις που αφορούν σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού

Ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ότι μετά από διαπραγμάτευση έχει συνάψει συμβάσεις για τη διενέργεια των εξετάσεων Oncotype DΧ και MammaPrint που αφορούν σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού. Έτσι, δίνεται πλέον η δυνατότητα το 85% της δαπάνης να καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ και το υπόλοιπο 15% από τους δικαιούχους/ασθενείς.

Τι ισχύει από δω και πέρα:

Για τις ασθενείς/δικαιούχους
Πλέον, οι ασθενείς, κατόπιν της παραπομπής του θεράποντος ιατρού, απευθύνονται στον συμβεβλημένο πάροχο που διενεργεί την εξέταση, οι οποίοι είναι:
Α) Για το Oncotype DΧ το εργαστήριο Genekor ΑΕ (τηλ. 2106032138)
Β) Για το MammaPrint το εργαστήριο Karyo ΕΠΕ (τηλ. 2310235233 και 2106410054)
και καταβάλλουν στον πάροχο ως αποζημίωση μόνο το 15% της δικής τους συμμετοχής (πλέον των εξαιρέσεων σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ για μικρότερο ποσοστό ή μηδενική συμμετοχή).

Για τους γιατρούς
Μέχρι την ενσωμάτωση των εξετάσεων Oncotype DX και MammaPrint στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση (e-prescription), η παραπομπή θα γίνεται βάσει της προτυποποιημένης φόρμας που επισυνάπτεται στην παρούσα ανακοίνωση, για κάθε εξέταση. Οι ιατρικές ειδικότητες που δύναται να παραπέμπουν για τις εξετάσεις είναι οι ογκολόγοι παθολόγοι και οι γενικοί χειρουργοί, που έχουν διενεργήσει το χειρουργείο στην ασθενή και εργάζονται σε μονάδα ή κλινική μαστού. Το παραπεμπτικό θα πρέπει να φέρει ημερομηνία, υπογραφή και σφραγίδα του ιατρού, καθώς και τη σφραγίδα του Νοσοκομείου ή κλινικής στο οποίο βρίσκεται ο ιατρός.

Για τους συμβεβλημένους παρόχους
Από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας ανακοίνωσης, οι συμβεβλημένοι πάροχοι των ανωτέρω εξετάσεων οφείλουν να εκτελούν τα παραπεμπτικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος του ΕΟΠΥΥ και να υποβάλλουν σε μηνιαία βάση τη δαπάνη με τους κωδικούς που τους δόθηκαν. Αιτήματα ασθενών για απόδοση της δαπάνης των εξετάσεων, των οποίων η απόδειξη θα φέρει ημερομηνία μεταγενέστερη της ανακοίνωσης, δεν θα γίνονται πλέον δεκτά. Θα ακολουθήσουν νεότερες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής των δικαιολογητικών για τον έλεγχο και εκκαθάριση των δαπανών.

Check Also

Σε δημόσια διαβούλευση το ερανιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε σήμερα, Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024,  το σχέδιο νόμου του Υπουργείου …