Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΟΔΥ: Δύο οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα

ΕΟΔΥ: Δύο οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας.  Και τα δύο άτομα ήταν άνω των 80 ετών.

Τα μέχρι στιγμής κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, τα οποία έχουν διαγνωστεί από την αρχή της φετινής επιδημιολογικής επιτήρησης έως και σήμερα, ανέρχονται σε 25. Σε 17 από αυτά παρουσιάστηκαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και στα υπόλοιπα 8 υπήρξαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα) ή καθόλου εκδηλώσεις από το ΚΝΣ. Μέσος όρος ηλικίας των ασθενών με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ είναι τα 77 έτη.

Από τους 25 ασθενείς, 10 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία (4 σε ΜΕΘ και 6 σε κανονικές κλίνες), ενώ τα 12 έχουν πάρει εξιτήριο.

Τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου έχουν παρουσιαστεί στην Ανατολική Αττική και τα Μεσόγεια, αλλά και σε Πιερία, Κατερίνη, Πέλλα, Ξάνθη, Καβάλα, Λάρισα και Καρδίτσα.

Check Also

Σε δημόσια διαβούλευση το ερανιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε σήμερα, Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024,  το σχέδιο νόμου του Υπουργείου …