Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ενημερωτική ημερίδα από τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας για τους αδικοπραγούντες ψυχικά ασθενείς

Ενημερωτική ημερίδα από τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας για τους αδικοπραγούντες ψυχικά ασθενείς

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διοργανώνει από κοινού με το Υπουργείο Υγείας, ενημερωτική ημερίδα την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, με θέμα «Ο ν. 4509/2017 για τους αδικοπραγούντες ψυχικά ασθενείς – Προκλήσεις για τα συστήματα Δικαιοσύνης και Ψυχικής Υγείας».

Η ημερίδα έχει σκοπό να παρουσιάσει το νέο θεσμικό πλαίσιο ποινικής μεταχείρισης των ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή, λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής. Με τον νόμο 4509/2017 θεσπίζονται σύγχρονα μέτρα που εγγυώνται το θεραπευτικό αποτέλεσμα, ταυτόχρονα με την ασφάλεια του ίδιων των ψυχικά ασθενών, αλλά και των τρίτων, ενώ η θεραπεία τίθεται σε πρωτεύοντα ρόλο έναντι της φύλαξης.

Η ημερίδα θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Λ. Αλεξάνδρας 196) και θα ξεκινήσει στις 09:00.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Υπουργοί Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Σταύρος Κοντονής, και Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός.

Check Also

«Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV»: Προγραμματική συμφωνία ΕΚΠΑ και Υπουργείου Υγείας

Υπογράφηκε στις 14 Μαρτίου προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών (ΕΚΑΡ) του Εργαστηρίου …