Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Ελλιπή προετοιμασία του Δρομοκαϊτείου για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος κορονοϊού, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Ελλιπή προετοιμασία του Δρομοκαϊτείου για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος κορονοϊού, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Το Ψ.Ν.Α. εισάγει 3.000 περιστατικά ετησίως, εκ των οποίων το 60% αποτελούν ακούσιες νοσηλείες. Επιπλέον, τα εξωτερικά του ιατρεία επισκέπτονται 15.000 ασθενείς κατ΄ έτος, ενώ έχει αναπτύξει ξενώνες, οικοτροφεία, κέντρα ψυχικής υγείας, αναπτύσσοντας δραστηριότητα τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει σε ανακοίνωσή της, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου: «Παρά τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει, το Ίδρυμα στενάζει λόγω της υπο-χρηματοδότησης, της τραγικής υπο-στελέχωσης και της συνεχούς απαξίωσης του ρόλου του από την ελληνική πολιτεία. Οι ελλείψεις προσωπικού αγγίζουν τα όρια της ασφαλούς φροντίδας των ασθενών, οδηγώντας τους εναπομείναντες εργαζομένους όλων των κατηγοριών στην απόγνωση και στην εργασιακή εξουθένωση. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των μειωμένων αντανακλαστικών της πολιτείας είναι η ελλιπέστατη προετοιμασία του νοσοκομείου, ώστε να διαχειριστεί τυχόν εμφάνισης περιστατικού με κορονοϊό. Δεν έχουν διαμορφωθεί κατάλληλοι θάλαμοι για νοσηλεία ασθενών με  κορονοϊό. Δεν έχει γίνει καμία εκπαίδευση του προσωπικού, δεν έχει εκπονηθεί κανένα σχέδιο δράσης σε ανάλογη περίπτωση. Έχει παραγγελθεί, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα έρθει το απαραίτητο υλικό».

Check Also

Άδωνις Γεωργιάδης: Τρίμηνη παράταση στις εργαζόμενες με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αφού συναντήθηκε στο γραφείο του με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ και …