Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Εθελοντική Αιμοδοσία από τους εργαζόμενους της Astellas Ελλάδος

Εθελοντική Αιμοδοσία από τους εργαζόμενους της Astellas Ελλάδος

Με την είσοδο της νέας χρονιάς, οι εργαζόμενοι της φαρμακευτικής εταιρείας Astellas Ελλάδος έστειλαν ένα μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους, αλλά και τους συνανθρώπους τους, με την καθολική συμμετοχή τους στην 11η εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας.

Σε μια περίοδο, κατά την οποία παρατηρείται έντονα η έλλειψη μονάδων αίματος, η μεγάλη ανταπόκριση των εργαζομένων αποδεικνύει έμπρακτα τη δύναμη της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Από το 2009, οι εργαζόμενοι της Astellas έχουν δημιουργήσει τη δική τους Τράπεζα Αίματος, στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς. Κάθε χρόνο πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία, με στόχο την ενίσχυσή της, ώστε να καλύψει σε περίπτωση ανάγκης τους ιδίους, τις οικογένειές τους, αλλά και τους συνανθρώπους τους. Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία  με τους γιατρούς του Γ.Ο.Ν. Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι».

«Η Astellas, έχοντας δεσμευτεί να προσφέρει στους ανθρώπους ένα καλύτερο μέλλον, κάνει πράξη αυτή τη δέσμευση, μέσα από την εταιρική της πρακτική. Κινητήριος δύναμη αποτελούμε όλοι εμείς οι άνθρωποι της οικογένειας της Astellas που συμμετέχουμε εθελοντικά στην αιμοδοσία, αναδεικνύοντας τη δύναμη της προσφοράς, της αλληλεγγύης, της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Με την πρωτοβουλία αυτή, χαρίζουμε στους συνανθρώπους μας το βασικό συστατικό της ζωής και αναντικατάστατο θεραπευτικό μέσο, με μόνη πηγή του, τον άνθρωπο. Μία μονάδα αίματος μπορεί να σώσει ως και τρεις ζωές», δήλωσε αναφερόμενος στην εθελοντική αιμοδοσία των εργαζομένων, ο κ. Χαράλαμπος Ναρδής, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Astellas.

Check Also

Συνάντηση Θεμιστοκλέους με φορείς για τη Μεσογειακή Αναιμία – Σχέδιο για συγκέντρωση και κεντρική επεξεργασία των μονάδων αίματος

Με στόχο την αντιμετώπιση των ελλείψεων αίματος σε εθνικό επίπεδο και την αναδιοργάνωση του συστήματος …