Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Εγκαινιάστηκε το Μεικτό Ψηφιακό Καρδιοαγγειογραφικό Συγκρότημα στο ΓΝΝΘΑ «Σωτηρία»

Εγκαινιάστηκε το Μεικτό Ψηφιακό Καρδιοαγγειογραφικό Συγκρότημα στο ΓΝΝΘΑ «Σωτηρία»

Εγκαινιάστηκε χτες, παρουσία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, το Μεικτό Ψηφιακό Καρδιοαγγειογραφικό Συγκρότημα στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», το οποίο εγκαταστάθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 464.000 ευρώ.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από κοινού με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο, ο οποίος χρηματοδότησε τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου υποδοχής του Μεικτού Ψηφιακού Καρδιοαγγειογραφικού Συγκροτήματος στο Νοσοκομείο.

Η προμήθεια του ψηφιακού αγγειογράφου, καθώς και του αξονικού τομογράφου, κόστους 200.000 ευρώ, ο οποίος εγκαταστάθηκε μόνο για την κάλυψη ασθενών με COVID-19, έγινε προς το ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής «Προμήθεια και εγκατάσταση ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού Νοσοκομείων στην Αττική», συνολικού προϋπολογισμού 42.6 εκατ. ευρώ.

Μετά τα εγκαίνια, ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, τον Γιώργο Πατούλη. Είναι συνεχής η συνεισφορά της Περιφέρειας διαχρονικά, και ειδικά επί των ημερών του, στη στήριξη των Νοσοκομείων της Αθήνας και της Αττικής.

Η δέσμευση της κυβέρνησης ήταν ότι μόνιμα θα αναβαθμίζουμε το Ε.Σ.Υ. και εν μέσω κρίσης και πανδημίας αυτό γίνεται συντονισμένα.

Ευχαριστώ και τους ιδιώτες δωρητές μας, ο κ. Θανάσης Μαρτίνος είναι ένας από αυτούς, για τη στήριξη των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ..

Το Νοσοκομείο «Σωτηρία» είναι ένα από αυτά που αναβαθμίζουμε εν μέσω COVID – θυμίζω τις 50 κλίνες ΜΕΘ, δωρεά της Βουλής των Ελλήνων. Η Περιφέρεια συνεισφέρει με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Νέο εργαστήριο και αναβάθμιση των κτιριακών μας εγκαταστάσεων, σύντομα αερογέφυρα που θα ενώνει τα κύρια κτίρια των χειρουργείων, της ΜΕΘ και του λοιπού Νοσοκομείου…

Τελειώνω, λέγοντας ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους γιατρούς μας, στους νοσηλευτές, στο παραϊατρικό προσωπικό, στους ανθρώπους αυτούς που δίνουν σκληρή μάχη εν μέσω της πανδημίας για την αξία της ανθρώπινης ζωής, για να σώσουμε μία ακόμα ανθρώπινη ζωή.

Η αξία της Δημόσιας Υγείας νομίζω ότι έχει αναδειχθεί, και αυτούς τους ανθρώπους τους αναγνωρίζει πλέον όλη η ελληνική κοινωνία».

Με τη σειρά του, ο κ Πατούλης δήλωσε: «Σήμερα έχουμε τη μεγάλη, χαρά μαζί με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και τον μεγάλο ευεργέτη Αθανάσιο Μαρτίνο, να βρισκόμαστε εδώ στο “Σωτηρία” για να εγκαινιάσουμε όλοι μαζί το νέο ψηφιακό αγγειογράφο που δώρισε η Περιφέρεια στο Νοσοκομείο για να αξιοποιηθεί από το εξωτερικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για τους πολίτες της Αττικής.

Η εγκατάσταση αυτού του μηχανήματος δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την πολύ σημαντική δωρεά του κ. Μαρτίνου, ο οποίος χρηματοδότησε τη διαμόρφωση του χώρου υποδοχής, τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω θερμά.

Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, με τον οποίο βρισκόμαστε σε απόλυτη συμπόρευση για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την καλύτερη λειτουργία όλων των φορέων της Δημόσιας Υγείας. Στην Περιφέρεια έχουμε ένα στρατηγικό σχεδιασμό, που στόχο έχει να συνδράμουμε στην κάλυψη των αναγκών και των ελλείψεων των Νοσοκομείων της Αττικής, προκειμένου να θωρακίσουμε αποτελεσματικότερα την υγεία των πολιτών της Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να είναι παρούσα, μέσω ΕΣΠΑ, στην προσπάθεια βελτίωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών που υπάρχουν. Μεταφέρουμε ήδη από τους ιδίους πόρους της Περιφέρειας τις δαπάνες του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού των Νοσοκομείων, στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΠΕΠ Αττικής και εξασφαλίζουμε επιπλέον πόρους για την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για τις ανάγκες των Νοσοκομείων μας.

Κλείνοντας, θέλω να συγχαρώ τον Διοικητή του Νοσοκομείου και τους άξιους συναδέλφους ιατρούς, οι οποίοι δίνουν καθημερινά μάχη για να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν».

«Εύχομαι το νέο αυτό μηχάνημα να είναι καλορίζικο. Επίσης, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο που επιτελούν οι ιατροί κύριοι Αβουριανάκης και Σιάσος και το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και να ευχαριστήσω για την εξαιρετική συνεργασία το Υπουργείο Υγείας και την Περιφέρεια Αττικής. Το έργο τους διευκολύνεται με τη δωρεά της Περιφέρειας, και χαίρομαι που και εμείς ως “Αιγέας” συνδράμαμε σε ό,τι αφορά το κτιριακό κομμάτι.

Με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, ο οποίος είναι και προσωπικός μου φίλος, έχουμε εξαιρετική συνεργασία και θέλω να τον ευχαριστήσω για όσα προσφέρει αυτή την περίοδο της υγειονομικής κρίσης στη χώρα.

Θέλω εξίσου να ευχαριστήσω και τον Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη, για τη δωρεά των μηχανημάτων, με τον οποίο με συνδέει βαθιά φιλία και γνωρίζω την ευαισθησία του στα ζητήματα υγείας», δήλωσε τέλος ο κ. Μαρτίνος.

Check Also

«Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV»: Προγραμματική συμφωνία ΕΚΠΑ και Υπουργείου Υγείας

Υπογράφηκε στις 14 Μαρτίου προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών (ΕΚΑΡ) του Εργαστηρίου …