Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γ.Ν. Λαμίας

Εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γ.Ν. Λαμίας

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τέλεσε σήμερα τα εγκαίνια της πλήρως ανακαινισμένης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος και ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν. Λαμίας εξυπηρετούσε μέχρι σήμερα 67 ασθενείς, με μηνιαία δυνατότητα πραγματοποίησης 870 συνεδριών, ενώ με την πλήρη ανάπτυξη της νέας Μονάδας θα μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει 162 ασθενείς και έως 2.150 συνεδρίες αιμοκάθαρσης τον μήνα.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε εκ μέρους της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, που κράτησε όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας στα χρόνια της κρίσης, υπό οποιαδήποτε διοίκηση ή πολιτική ηγεσία.

Χαρακτήρισε “στολίδι” για το ΕΣΥ τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν. Λαμίας, κάνοντας αναφορά σε όλους τους προκατόχους του που εργάστηκαν για τη λειτουργία της, επισημαίνοντας ότι «μετά από 45 χρόνια Μεταπολίτευσης και 10 δύσκολα χρόνια περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών, δεν χωρούν μικροπολιτικές ή κομματικές αντιπαραθέσεις στον χώρο της Υγείας».

Ο Υπουργός Υγείας προανήγγειλε πως θα επισκεφθεί ξανά σύντομα τη Φθιώτιδα για την επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων.

Check Also

«Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV»: Προγραμματική συμφωνία ΕΚΠΑ και Υπουργείου Υγείας

Υπογράφηκε στις 14 Μαρτίου προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών (ΕΚΑΡ) του Εργαστηρίου …