Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Δωρεά 50.000 δολαρίων από την «Ελληνική Πρωτοβουλία» στο MDA Hellas

Δωρεά 50.000 δολαρίων από την «Ελληνική Πρωτοβουλία» στο MDA Hellas

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (Hellenic Initiative – TΗΙ) ανακοίνωσε νέα δωρεά ύψους 50.000 δολαρίων στο Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις – MDA Hellas.

Η νέα δωρεά δίνει στην MDA Hellas τη δυνατότητα να συνεχίσει το έργο της, υποστηρίζοντας τη λειτουργία της Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων στη Θεσσαλονίκη, στο Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ. Πρόκειται για τη μοναδική Μονάδα που παρέχει φροντίδα υψηλού επιπέδου σε παιδιά και ενήλικες που πάσχουν από νευρομυϊκές παθήσεις στη Βόρειο Ελλάδα, Θράκη, Ήπειρο και Θεσσαλία.

Μέσω της προηγούμενης δωρεάς της Ελληνικής Πρωτοβουλίας το 2015, η Ειδική Μονάδα Νευρομυϊκών Παθήσεων της MDA στη Θεσσαλονίκη παρείχε ιατρική φροντίδα και υποστήριξη σε 548 επωφελούμενους, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων ιατρικές υπηρεσίες από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και ψυχολογική υποστήριξη.

«Η νέα μας δωρεά στην MDA Hellas είναι ενδεικτική των συνεχών προσπαθειών μας να υποστηρίζουμε οργανισμούς, των οποίων το έργο έχει θετικό αντίκτυπο στις ζωές ανθρώπων σε ανάγκη. Μέσω της νέας δωρεάς, είμαστε υπερήφανοι που θα υποστηρίξουμε τη λειτουργία της Ειδικής Μονάδα Νευρομυϊκών Παθήσεων στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να κάνουμε τη διαφορά στην καθημερινότητα των ασθενών με νευρομυϊκές παθήσεις», δήλωσε ο Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

«Καθοριστικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία της Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ αποτέλεσε η ζωτικής σημασίας δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας προς το MDA Hellas. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση ύψους 50.000 δολαρίων, καταφέραμε και συνεχίσαμε, παρ’ όλη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να παρέχουμε στους συνανθρώπους μας με νευρομυϊκές παθήσεις τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης», πρόσθεσε η Πρόεδρος του ΔΣ της MDA Hellas, Βάνα Λαβίδα.

Check Also

«Φλόγα»: Διάθεση 1.000.000€ στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» αποφάσισε να διαθέσει 1 …