Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Δωρεά 20 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων σε ΕΚΑΒ και ΕΛΑΣ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και τη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

Δωρεά 20 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων σε ΕΚΑΒ και ΕΛΑΣ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και τη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

Ανακοινώθηκε σήμερα από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ Θεόδωρο Βενιάμη, δωρεά 22 ασθενοφόρων τελευταίας τεχνολογίας από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και τη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ – 20 προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και 2 προς την Ελληνική Αστυνομία.

Παρόντες στην ανακοίνωση της δωρεάς, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, ήταν επίσης ο Πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διαχειριστικής Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής της ΕΛ.ΑΣ., Ταξίαρχος Δημήτρης Παντελής, και ο Γενικός Διευθυντής Δημοσίου Τομέα του Ομίλου Συγγελίδη Γιώργος Αγραφιώτης. 

Μιλώντας οι κ.κ. Κικίλιας, Οικονόμου, Βενιάμης και Παπαευσταθίου, ανέφεραν τα εξής: 

Βασίλης Κικίλιας

Είναι μια πολύ ευχάριστη στιγμή για όλους μας, μια στιγμή αλληλεγγύης, προσφοράς και συνεργασίας του ιδιωτικού τομέα με το Δημόσιο και, φυσικά, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Σήμερα αποδεχόμαστε με τιμή την προσφορά της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, των 22 πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων τελευταίας τεχνολογίας, τα 20 εκ των οποίων θα διατεθούν στο ΕΚΑΒ και τα 2 στην ΕΛ.ΑΣ.

Η παρέμβαση του ΕΚΑΒ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στη Δημόσια Υγεία είναι καθοριστική, καθώς είναι το πρώτο κομμάτι του Συστήματος που έρχεται επαφή με τους ασθενείς. Άρα, η συνεισφορά της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ είναι πολύ σημαντική. Είναι 20 ασθενοφόρα στον επιχειρησιακό μας βραχίονα, στον «πόλεμο» απέναντι σε μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας που αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους 12 μήνες – της COVID, αλλά και όλων των άλλων αναγκών που προκύπτουν.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και όλοι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, και η ευγενής προσφορά της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ συντελεί σε αυτό. Είναι μια πολυεπίπεδη προσφορά προς το Κράτος, και ειδικά προς το Υπουργείο Υγείας.

Επίσης, σας ενημερώνω ότι ολοκληρώνεται μία ακόμη κοινωνική προσφορά της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ νέων κλινοσκεπασμάτων στα νοσοκομεία όλης της χώρας, καθώς και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή και αναβάθμιση όλων των χώρων υγιεινής στα νοσοκομεία της Αττικής.

Είναι πολύ σημαντικά όλα αυτά για εμάς, και είναι απόδειξη ότι «όπου ενότητα, εκεί και νίκη». Οι Έλληνες με αλληλεγγύη, με αλληλοϋποστήριξη, με προσφορά των ανθρώπων που έχουν και θέλουν να συνδράμουν στη «μάχη» που δίνουμε αυτή την εποχή, αισθανόμαστε πολύ όμορφα. Έτσι, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Ελευθέριος Οικονόμου

Πραγματικά είναι μια σημαντική ημέρα σήμερα, και θα ήθελα κι εγώ, από την πλευρά μου, να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ένωσης και, διά αυτού, όλα τα μέλη της Ένωσης, καθώς όλη αυτή την περίοδο είναι κοντά μας με βοήθεια στην Ελληνική Αστυνομία ποικιλοτρόπως.

Τα δύο αυτά πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα έρχονται σε μια δύσκολη στιγμή να καλύψουν ουσιαστικές ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας, δεδομένου ότι έχουμε να εξοπλίσουμε και να ανανεώσουμε τα ασθενοφόρα μας πάνω από μια δεκαετία. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, δεδομένου ότι οι Έλληνες αστυνομικοί είναι γνωστό ότι είναι στην «πρώτη γραμμή» και ουσιαστικά καλύπτουν πάγιες και βασικές ανάγκες και τους ευχαριστώ θερμά.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα επίσης δημόσια να απευθύνω τις θερμές μας ευχαριστίες διότι η Ένωση με μια πρωτοβουλία που πήρε πριν από λίγο καιρό, ανανεώνει τα λευκά είδη και τα στρώματα σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, δείχνοντας έτσι πραγματικά το κοινωνικό της πρόσωπο και ότι σκέφτεται και τα άτομα τα οποία για διάφορους λόγους έχουν στερηθεί την προσωπική τους ελευθερία και βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό κράτηση. Αλλάζουν όλα τα στρώματα και όλα τα λευκά είδη των κρατουμένων με πρωτοβουλία της Ένωσης και αυτό είναι ήδη σε εξέλιξη. Σας ευχαριστώ πολύ. 

Θεόδωρος Βενιάμης

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να ενισχύσουμε για μια ακόμη φορά τη δέσμευση που έχει αναλάβει η ναυτιλιακή κοινότητα, η οποία έχει βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Υπουργείου Υγείας, των ιατρών και των νοσηλευτών μας και όσων δίνουν την πολύμηνη μάχη για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης αυτής υγειονομικής κρίσης.

Τους τελευταίους μήνες και ήδη από την προηγούμενη Άνοιξη, καθώς αυτές τις μέρες είμαστε ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, έχουμε καταφέρει έγκαιρα και αποτελεσματικά να εξασφαλίσουμε για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μεγάλο αριθμό  χρήσιμου ιατρικού εξοπλισμού, μηχανημάτων και υλικών για την κρίσιμη λειτουργία Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και νοσηλείας ασθενών με Covid-19, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και συνολικά σε περισσότερα από 55 Νοσοκομεία πανελλαδικά, ενώ επίσης χρηματοδοτούμε 4 σημαντικά ερευνητικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη από ομάδες Ελλήνων διακεκριμένων επιστημόνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Είναι επιπλέον ιδιαίτερο το βάρος που έχουμε δώσει, ώστε να υποστηριχθεί το σημαντικό έργο που επιτελούν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, με τη συνεχή, κατά τη διάρκεια του έτους, παροχή ειδών ατομικής προστασίας και αναλωσίμων, καθώς και τη σημαντική ενίσχυση του στόλου επιχειρησιακών μέσων που διαθέτουν.

Παράλληλα, αυτές τις μέρες και εν μέσω των αυξημένων αναγκών νοσηλείας χιλιάδων συμπολιτών μας, ολοκληρώθηκε η προσφορά κλινοσκεπασμάτων στα 120 Νοσοκομεία όλων των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας και στο ΕΚΑΒ, ενώ η συμβολή της εφοπλιστικής και ναυτιλιακής κοινότητας στον τομέα της υγείας, συνεχίζεται και μέσα από το απαιτητικό έργο αναβάθμισης των χώρων υγιεινής δημοσίων Νοσοκομείων της Αττικής, βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινότητα και το αίσθημα αξιοπρέπειας των ασθενών. Το έργο αυτό έχει  ολοκληρωθεί στα Νοσοκομεία «Λαϊκό» και «Παίδων Πεντέλης», σύντομα στο «Ερυθρός Σταυρός», ενώ ακολουθούν τα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Ασκληπιείο» Βούλας, «Νίκαιας» και οι σχετικές διαδικασίες για τα επόμενα Νοσοκομεία.

Η απόφασή μας να προσφέρουμε 22 σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα, μάρκας Peugeot μοντέλου Boxer, εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών  που υλοποιούμε  για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα ασθενοφόρα, 20 εκ των οποίων θα διατεθούν στο ΕΚΑΒ και 2 στην ΕΛΑΣ, είναι τα πρώτα στην Ελλάδα που διαθέτουν φορείο ηλεκτρικής υποβοήθησης και κάθισμα μεταφοράς ασθενούς μηχανικής υποβοήθησης,  χαρακτηριστικά ασθενοφόρων επόμενης γενιάς.

Οι βελτιωτικές αυτές προσθήκες των προσφερόμενων ασθενοφόρων αναβαθμίζουν τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες, καθώς θα ελαχιστοποιήσουν  την καταπόνηση των διασωστών κατά τη διάρκεια του έργου τους, προς όφελος και του ασθενούς.

Θα θυμάται και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ ότι δεν είναι πολλά χρόνια πριν, που είχαμε κάνει μια δωρεά 109 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα.

Σε αυτό το σημείο θέλω να συγχαρώ όλους όσοι ενισχύουν και συνεισφέρουν σε αυτήν την μεγάλη εθνική προσπάθεια, με απαράμιλλη αυταπάρνηση από όποια θέση και αν βρίσκονται, με αποκλειστικό γνώμονα το κοινό καλό.

Με την ευκαιρία, θέλω επίσης να ευχαριστήσω τα μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας, που συνεχίζουν τη μακρά παράδοση  προσφοράς της Ναυτιλίας στον τόπο μας, τα οποία ανταποκρίθηκαν άμεσα και με αίσθημα ευθύνης στο συλλογικό κάλεσμα που απευθύναμε, μέσω της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και του φορέα κοινωνικής προσφοράς ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς αυτής συγκυρίας, παράλληλα και ανεξάρτητα με το εκτενές και πανελλήνιας εμβέλειας κοινωφελές έργο που υλοποιούμε συστηματικά τα τελευταία χρόνια.

Σας διαβεβαιώ ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και ότι η ελληνική Ναυτιλία ήταν, είναι και θα παραμείνει αρωγός της Δημόσιας Υγείας, της προστασίας του πολίτη και της κοινωνίας.

Σας ευχαριστώ.

Νίκος Παπαευσταθίου

Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, γιατί η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για μια ακόμη φορά, με την πολύτιμη αυτή δωρεά που πραγματοποιεί σήμερα, βοηθά το ΕΚΑΒ και συγκεκριμένα το προσωπικό του να εκτελέσει με αξιοπρέπεια και με άψογη επιχειρησιακή δράση τα καθήκοντά του.

Όπως και την προηγούμενη φορά που, όπως πολύ σωστά αναφέρατε, τα 109 ασθενοφόρα μοιράστηκαν σε όλα τα σημεία της Πατρίδας μας και μέχρι σήμερα έχουν αποτελέσει εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια των διασωστών μας, και αυτά τα ασθενοφόρα θα μας βοηθήσουν και ιδιαίτερα στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε με την πανδημία, να επιτελέσουμε το ρόλο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Θέλω να σας ευχαριστήσω και να σας διαβεβαιώσω ότι το προσωπικό του ΕΚΑΒ και με αυτή τη δωρεά που κάνετε ήταν, είναι και θα παραμείνει πάντοτε στην «πρώτη γραμμή» του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Check Also

Συνάντηση Άδωνι Γεωργιάδη με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου …