Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Δωρεά 14.500 δολαρίων από την Ελληνική Πρωτοβουλία για το “Thought for Food” του Ιδρύματος Μποδοσάκη

Δωρεά 14.500 δολαρίων από την Ελληνική Πρωτοβουλία για το “Thought for Food” του Ιδρύματος Μποδοσάκη

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) ανακοίνωσε χορηγία ύψους 14.500 δολαρίων στο πρόγραμμα του Ιδρύματος Μποδοσάκη “Thought for Food”, συμβάλλοντας έτσι στις προσπάθειες του Ιδρύματος να δημιουργήσει τις συνθήκες για ανάπτυξη του ελληνικού αγροτικού τομέα, αναδεικνύοντας την καινοτομία, βελτιστοποιώντας την αγροτική αλυσίδα αξίας και ενισχύοντας τις υποδομές της. Το πρόγραμμα στοχεύει στη βελτίωση της διαχείρισης των αγροτικών προϊόντων, που ιστορικά αντιπροσωπεύουν τη ραχοκοκαλιά της εγχώριας οικονομίας.

Μέσω της δωρεάς της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, θα εκπληρωθούν οι στόχοι του προγράμματος, μεταξύ των οποίων και: η εκπαίδευση των αγροτών, μικρό-μεσαίων επιχειρήσεων και συνεταιρισμών, καθώς και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για τις μονάδες παραγωγής, σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εκπόνηση βιοτεχνολογικών μελετών για να καταγραφούν τα μοναδικά βιοχημικά χαρακτηριστικά των ελληνικών προϊόντων, μια ενέργεια που έχει αναλάβει το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.)

«Η δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας θα χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη τριών τεχνολόγων γεωπόνων που αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση στον τομέα των θερμοκηπίων, εφαρμόζοντας μια πρωτοποριακή υδροπονική μέθοδο καλλιέργειας. Η χορηγία θα εξασφαλίσει ένα εκτενές και ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στο management, τo marketing και την ανάπτυξη προϊόντος, οδηγώντας την επιχείρηση στο επόμενο επίπεδο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Ελληνική Πρωτοβουλία σε αυτό το πρόγραμμα, που αποτελεί ξεχωριστό παράδειγμα των σημαντικών δυνατοτήτων του ελληνικού αγροτικού τομέα», δήλωσε ο κ. Βλάσσης Αδρακτάς, Διαχειριστής Προγραμμάτων του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

«Η χορηγία μας στο πρόγραμμα “Thought for Food” επιβεβαιώνει την δέσμευση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας να στηρίξει καινοτόμες πρωτοβουλίες για την Ελληνική Οικονομία. Μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα σε σειρά θεματικών ενοτήτων, οι νέοι επιχειρηματίες θα αποκτήσουν καλύτερη κατανόηση των τρόπων για εισαγωγή πρακτικών βιώσιμης παραγωγής στην επιχείρηση τους και θα εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες που αναβαθμίζουν τις παραγωγικές τους δυνατότητες. Η Ελληνική Πρωτοβουλία πιστεύει πως, μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες, η Ελληνική Οικονομία μπορεί να γίνει ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο», πρόσθεσε ο κ. Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

Check Also

«Φλόγα»: Διάθεση 1.000.000€ στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» αποφάσισε να διαθέσει 1 …