Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Δημοσκόπηση ΙΣΘ: Δυσαρεστημένο το 52,2% των Θεσσαλονικέων από τις υπηρεσίες Υγείας

Δημοσκόπηση ΙΣΘ: Δυσαρεστημένο το 52,2% των Θεσσαλονικέων από τις υπηρεσίες Υγείας

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) συνεχίζει τις έρευνες (από το 2013) για την ποιότητα των υπηρεσιών Υγείας, τα προβλήματα των γιατρών και την άποψη των πολιτών ώστε να συνδράμουμε στην προσπάθεια βελτίωσης του συστήματος υγείας», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, στο πλαίσιο παρουσίασης αποτελεσμάτων δημοσκόπησης για τη δημόσια υγεία από την εταιρεία to the point και τον διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Κατσαντώνη.

«Μακριά από ιδεοληψίες και αγκυλώσεις, κομματικού ή άλλου χαρακτήρα, ο επιστημονικός μας φορέας είναι από τους λίγους σε όλη τη χώρα που διεξάγει τέτοιου είδους έρευνες, τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιοποιούμε άμεσα. Όπως φαίνεται από τις κάρτες της δημοσκόπησης, οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς είναι δυσαρεστημένοι από τις υπηρεσίες υγείας στη χώρα μας, σε ποσοστό 52,2%. Επίσης, η δυσαρέσκεια για τη δημόσια υγεία φθάνει το 59%, ενώ το 63% λέει ότι έχει… χειροτερεύσει τα τελευταία δύο χρόνια! Στο μεγάλο θέμα του οικογενειακού γιατρού, οι πολίτες περιμένουν πολλά, ωστόσο η συμμετοχή στη νέα αυτή δομή που επιχειρεί το Υπουργείο Υγείας είναι μηδαμινή», κατέληξε ο πρόεδρος του ΙΣΘ.

«Σε σοβαρό πρόβλημα υγείας, ένα ποσοστό 55,4% προτιμά τον ιδιωτικό φορέα, τους ιδιώτες γιατρούς και τα ιδιωτικά ιατρεία. Ιδιαίτερη σημασία έχει το κόστος των υπηρεσιών που έχει αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια (όπως εκτιμούν οι ερωτηθέντες). Υπάρχουν κι αυτοί που έχουν επιλέξει την ιδιωτική ασφάλιση, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα του δημόσιου τομέα τα τελευταία χρόνια», σχολίασε ο  γενικός γραμματέας του ΙΣΘ, κ. Νίκος Νίτσας, και πρόσθεσε ότι «ο ΙΣΘ είναι από τους λίγους επιστημονικούς φορείς σε όλη τη χώρα που συνεχίζει να διερευνά τις σχέσεις ασθενών, γιατρών και δημοσίων υπηρεσιών, σε μια ουσιαστική προσπάθεια να τις βελτιώσει και να συνδράμει στη “θεραπεία”. Θέλω να τονίσω κι εγώ ότι οι προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί για τον οικογενειακό γιατρό είναι πολύ μεγάλες και εκτιμώ… ανεδαφικές! Ως πολίτης, αλλά και ως επιστήμονας, ελπίζω να μην απογοητευτούν και να μην προδοθούν πάλι οι πολίτες από εξαγγελίες, αυταπάτες, ψευδαισθήσεις και καλές προθέσεις…».

Check Also

Ανισότητες στον καρκίνο: Ένα σοβαρό διεθνές και ευρωπαϊκό πρόβλημα δημόσιας υγείας

Σύμφωνα με δημοσίευση του Lancet Public Health πριν λίγες ημέρες, οι τελευταίες εκτιμήσεις του IARC …