Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Γ.Ν. Νίκαιας: Προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό εύρεσης ξένου σώματος στο φαγητό ασθενούς

Γ.Ν. Νίκαιας: Προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό εύρεσης ξένου σώματος στο φαγητό ασθενούς

Σχετικά με το περιστατικό της 7ης Ιανουαρίου 2020, σύμφωνα με το οποίο βρέθηκε ξένο σώμα σε φαγητό ασθενούς, εκδόθηκε ανακοίνωση από το Γ.Ν. Νίκαιας – Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων» που αναφέρει τα ακόλουθα:

«1. Ο νέος Αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν. Νίκαιας-Πειραιά ‘Άγιος Παντελεήμων’ ορκίσθηκε ενώπιον του Διοικητή της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου την 7η Ιανουαρίου 2020 και ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του την επόμενη ημέρα, δηλαδή την 8η Ιανουαρίου 2020.

2. Το προπεριγραφέν περιστατικό έχει περιέλθει σε γνώση της Διοίκησης του Νοσοκομείου και ήδη έχει διαταχθεί η διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 125 του Ν.3528/2007, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το εν λόγω περιστατικό. Επίσης, έχουν ενημερωθεί ήδη οι αρμόδιες κρατικές αρχές.

3. Καθημερινά διενεργείται εξονυχιστικός έλεγχος στον χώρο των μαγειρείων από την επόπτρια Δημόσιας Υγείας και την Προϊσταμένη του Τμήματος Διατροφής. Κατόπιν της οικείας αναφοράς, διενεργήθηκε αυτοψία στον χώρο παρασκευής των γευμάτων από τη Διοίκηση, από κοινού με την επόπτρια Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των υλικών και η ασφαλής διαδικασία παρασκευής των γευμάτων, και διαπιστώθηκε η εύρυθμη λειτουργία των χώρων ενδιαιτήσεως».

Check Also

«Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV»: Προγραμματική συμφωνία ΕΚΠΑ και Υπουργείου Υγείας

Υπογράφηκε στις 14 Μαρτίου προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών (ΕΚΑΡ) του Εργαστηρίου …