Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Βάνα Παπαευαγγέλου: 56 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας καταγράφουν αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου

Βάνα Παπαευαγγέλου: 56 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας καταγράφουν αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου

Ένα χρόνο μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα μας και 56 από τις 76 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας μας καταγράφουν αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε πριν από λίγο η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με την ίδια αύξηση καταγράφεται στον Πειραιά και στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, τονίζοντας ότι και ο Κεντρικός Τομέας παραμένει σε «εκρηκτική» κατάσταση. Η κα Παπαευαγγέλου υποστήριξε ότι αναμένεται αύξηση και των θανάτων το επόμενο διάστημα και αναφέρθηκε σε πολλές μικρές «πυρκαγιές» από συγκεντρώσεις στα σπίτια και σε εργασιακούς χώρους.

«Δεν παρατηρήθηκε η μείωση του επιδημιολογικού φορτίου που περιμέναμε», είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στον καιρό, στις μεταλλάξεις, αλλά και στην κόπωση των πολιτών.

Η καθηγήτρια αναφέρθηκε και στα ενθαρρυντικά νέα από το Ισραήλ το οποίο επιστρέφει στην κανονικότητα μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς. Τέλος, ανέφερε ότι στο νοσοκομείο Αττικόν έγινε εισαγωγή υπερηλίκων οι οποίοι νόσησαν ελαφρά και κανείς δεν διασωληνώθηκε γιατί είχαν εμβολιαστεί..

Check Also

Τι προβλέπουν οι ανανεωμένες οδηγίες για τον εμβολιασμό των ασθενών με καρκίνο

Οι ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο εμφανίζουν κάποιο βαθμό ανοσοκαταστολής και είναι περισσότερο ευάλωτοι σε …