Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Βάνα Παπαευαγγέλου: Μεγάλη διασπορά σε όλες τις γειτονιές της Αττικής – Ανησυχία και για την Θεσσαλονίκη

Βάνα Παπαευαγγέλου: Μεγάλη διασπορά σε όλες τις γειτονιές της Αττικής – Ανησυχία και για την Θεσσαλονίκη

Το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας μας συνεχίζει να επιδεινώνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε πριν από λίγο η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η καθηγήτρια έκανε λόγο για μία μικρή μείωση στο ποσοστό των νέων κρουσμάτων στους άνω των 75, που οφείλεται στους εμβολιασμούς.

Εξέφρασε την ανησυχία της για τη μεγάλη διασπορά στην Αττική, σε όλες τις γειτονιές, τονίζοντας ωστόσο ότι αυξητική τάση παρατηρείται σε όλες τις περιφερειακές ενότητες στη χώρα. Η Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα καταγράφει αύξηση 37% και έχει αυτή τη στιγμή 2000 ενεργά κρούσματα.

«Μία μείωση του επιδημιολογικού φορτίου θα μας επιτρέψει να ανοίξουμε κάποιες δραστηριότητες τις επόμενες εβδομάδες κάτι που όλοι περιμένουμε», τόνισε η κα Παπαευαγγέλου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και στην ανάγκη για την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο.

Ωστόσο σύμφωνα με την ίδια, θα πρέπει να περιμένουμε λίγες εβδομάδες, καθώς η πίεση που ασκείται στο ΕΣΥ θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Check Also

Τι προβλέπουν οι ανανεωμένες οδηγίες για τον εμβολιασμό των ασθενών με καρκίνο

Οι ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο εμφανίζουν κάποιο βαθμό ανοσοκαταστολής και είναι περισσότερο ευάλωτοι σε …