Αρχική / Πρόσωπα / Άρθρα / Απόψεις / Από κάλπη σε κάλπη

Από κάλπη σε κάλπη

Ξεμπερδέψαμε με τις δύο εκλογικές διαδικασίες, η χώρα βάφτηκε στο χρώμα της επιλογής της και τώρα πάμε γι’ άλλα. Κρίμα είναι, μιας και πήραμε το κολάι να μην κάνουμε άλλη μια γύρα. Εκλογές και πάλι, αυτή τη φορά εθνικές, και αναμένονται σκηνικά απείρου εκλογικού κάλλους.

Εν τω μέσω το καλοκαιριού, τα πάντα θα παγώσουν, γιατί προέχει η προσπάθεια να πείσουμε τους ψηφοφόρους, για τα όσα «θα ξεπαγώσουμε» όταν εκλεγούμε. Ευτυχώς, είμαστε μία χώρα χωρίς προβλήματα, που όλα κυλούν ομαλά, που η κοινωνία ευημερεί, που το δημόσιο λειτουργεί άψογα και δεν θα μας επηρεάσει καθόλου αυτό το επιπλέον «πάγωμα» των επόμενων μηνών, μέχρι να επανέλθουμε στην κλασική μας ρουτίνα.

Ευτυχώς που το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι στα καλύτερά του και δεν θα επηρεαστεί από την μεταβατική αυτή περίοδο και το πάγωμα των προσλήψεων, στα φόρτε του καλοκαιριού που πάντα προκύπτουν τεράστια προβλήματα στους νησιωτικούς προορισμούς λόγω αύξησης του πληθυσμού και χρόνιων ελλείψεων σε προσωπικό και υλικά. Έχουμε, ευτυχώς και πάλι, επιλύσει όλα τα προβλήματα και στοχεύουμε στις επιτυχίες της επόμενης δεκαετίας, εγκαινιάζοντας νέες μονάδες, μηχανήματα, δωμάτια, φωτιστικά και λοιπό εξοπλισμό. Γιατί μια κορδέλα μπορεί να φέρει την άνοιξη…

Το διάστημα μέχρι την ημέρα των εκλογών αναμένεται έντονο και απρόβλεπτο. Θα θυμηθούμε παλιά σκάνδαλα, ξεχασμένες υποσχέσεις, αποτυχίες και επιτυχίες του παρελθόντος, θα ξεθαφτούν ιστορίες από το πουθενά με μόνο σκοπό να καταρρακωθεί η αξιοπιστία του όποιου αντίπαλου.

Κανείς, όμως, δεν σκέφτεται ότι με τον τρόπο αυτό πλήττεται η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος στο σύνολό του, γιατί αργά ή γρήγορα ο λαός θα καταλήξει στο συμπέρασμα «όλοι οι ίδιοι είστε». Κι αυτό το συμπέρασμα θα τους οδηγήσει είτε σε αποχή και απάθεια, είτε σε αντίδραση και λάθος επιλογές.

Εκλογές είναι, θα περάσουν. Το θέμα είναι τι αφήνουν πίσω τους και τι θα βρούμε μπροστά μας. Δυστυχώς δεν ζούμε σε μία χώρα χωρίς προβλήματα. Αντιθέτως, ζούμε στην ωραιότερη κατά πολλούς χώρα του κόσμου, που όμως δεν έχει καταφέρει ακόμη να εκσυγχρονιστεί, να λύσει τους γόρδιους δεσμούς με το κακό παρελθόν της και να προχωρήσει μπροστά. Κι αυτό, κάποια στιγμή, σε κάποια κάλπη, θα πρέπει να το λύσουμε…

Γράφει ο Θεόδουλος Παπαβασιλείου

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος την Κυριακή 9 Ιουνίου

Check Also

«Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV»: Προγραμματική συμφωνία ΕΚΠΑ και Υπουργείου Υγείας

Υπογράφηκε στις 14 Μαρτίου προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών (ΕΚΑΡ) του Εργαστηρίου …