Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Έντονη αντίδραση ΠΟΕΔΗΝ για τη μετατροπή του Γ.Ν. Κομοτηνής σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου

Έντονη αντίδραση ΠΟΕΔΗΝ για τη μετατροπή του Γ.Ν. Κομοτηνής σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που άρχισε να ξηλώνει τη Δημόσια Υγεία και να την εκχωρεί στα ιδιωτικά συμφέροντα», γράφει σε σημερινή ανακοίνωση-καταγγελία της η ΠΟΕΔΗΝ. Επιπλέον, αναφέρει:

«Η κυβέρνηση κατέθεσε και θα ψηφίσει στη Βουλή τη σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας, που προβλέπει την κατασκευή νέου Νοσοκομείου στην Κομοτηνή, με την κατάργηση του υπάρχοντος.

Η λειτουργία του νέου Νοσοκομείου προβλέπεται να γίνει ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Η μετατροπή του νομικού καθεστώτος βρίσκεται στα σχέδια της κυβέρνησης και όχι του Ιδρύματος, που μέχρι τώρα έχει προσφέρει πολλές δωρεές εκατομμυρίων ευρώ στο σύστημα Υγείας, χωρίς να θέτει όρους αλλαγής της νομικής μορφής των φορέων και των δράσεων που χρηματοδοτεί.

Η κυβέρνηση θέλει να ξεφορτωθεί τη δαπάνη της Δημόσιας Υγείας και να τη φορτωθούν οι πολίτες. Θέλει εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Ξεκινάει το μοντέλο ιδιωτικοποίησης από το Νοσοκομείο Κομοτηνής. Ένα ακριτικό Νοσοκομείο, που για καθαρά εθνικούς λόγους θα έπρεπε να είναι δημόσιο.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι, μετατρέποντας τα Νοσοκομεία σε ΝΠΙΔ, θα λυθούν οι παθογένειές τους. Ρωτάμε εμείς, λοιπόν, γιατί το “Παπαγεωργίου, το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, που είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, έχει δύο χρόνια λίστα αναμονής για χειρουργεία; 8 κλίνες ΜΕΘ εξοπλισμένες κλειστές, λόγω έλλειψης προσωπικού και εμφανίζει τεράστιες λίστες αναμονής για εξετάσεις;

Δεν φταίει η νομική μορφή για την κακή κατάσταση των Νοσοκομείων. Φταίνε οι ψεύτικες δεσμεύσεις για προσλήψεις, τόσο της προηγούμενης, όσο και της τωρινής κυβέρνησης. Φταίει η υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας και το τριτοκοσμικό ύψος των δημόσιων δαπανών, που είναι 4,7% του ΑΕΠ», σημειώνουν οι της ΠΟΕΔΗΝ δηλώνοντας την αντίθεσή τους και προεξαγγέλλοντας δυναμικές κινητοποιήσεις.

Check Also

Η Πρωτοβάθμια επί… Προσωπικού

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μπορεί να άργησε μια μέρα, ή κάποιες δεκαετίες καλύτερα, ωστόσο οφείλουμε …