Αρχική / Επικαιρότητα / Έκτακτη τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων – Σκέψεις για lockdown στη Θεσσαλονίκη

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων – Σκέψεις για lockdown στη Θεσσαλονίκη

Μετά και το σημερινό αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγεία συνεδριάζει αυτή την ώρα, για να εξετάσει τα επόμενα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και ειδικά στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας, που τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζουν επικίνδυνα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Να θυμίσουμε ότι σήμερα στην Θεσσαλονίκη έχουν καταγραφεί  384 κρούσματα και στην Λάρισα 61.

Η Επιτροπή συζητά ακόμη και το ενδεχόμενο για άμεσο lockdown στην Θεσσαλονίκη.

Τα άλλα μέτρα που βρίσκονται υπό συζήτηση είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και στο κίτρινο επίπεδο, αλλά και η απαγόρευση εξόδου στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3.

Στην Θεσσαλονίκη αύριο ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, θα βρίσκεται αύριο, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης επικεφαλής κλιμακίων του Οργανισμού.

Ο κ. Αρκουμανέας θα έχει συνάντηση, στις 12 το μεσημέρι, με τον  Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ στη συνέχεια θα έχει συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον οποίο θα επισκεφτούν, στις 13:30, το εξεταστήριο Covid του ΕΟΔΥ που λειτουργεί στο κτήριο διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Βίλα Αλλατίνι).

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) θα πραγματοποιήσουν, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στη Νέα Παραλία, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Check Also

Σε δημόσια διαβούλευση το ερανιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε σήμερα, Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024,  το σχέδιο νόμου του Υπουργείου …