Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Χώρος φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στο «Αμαλία Φλέμινγκ»: Διαφωνεί κάθετα η ΠΟΕΔΗΝ

Χώρος φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στο «Αμαλία Φλέμινγκ»: Διαφωνεί κάθετα η ΠΟΕΔΗΝ

«Διαφωνούμε κάθετα με τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ. Τα νοσοκομεία δεν προσφέρονται για τέτοιες δομές», δηλώνει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, προειδοποιώντας για κινητοποιήσεις.

«Το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ ιδρύθηκε ως ΝΠΔΔ το 1986 και λειτουργούσε έως το έτος 2013, με τα δύο του κτήρια του “Τσαγκάρη και του “Μπόμπολα. Μετά τις διαθεσιμότητες, οι κλινικές μεταφέρθηκαν από το κτήριο Μπόμπολα και τώρα εκεί λειτουργούν τα πλυντήρια του νοσοκομείου και το αρχείο ασθενών.

Παρά τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, δεν προχώρησε ο νέος Οργανισμός του νοσοκομείου που προέβλεπε στο κτήριο Μπόμπολα να αναπτυχθούν υπηρεσίες αποκατάστασης και άλλες υπηρεσίες Υγείας, παρότι ο Οργανισμός εγκρίθηκε από το τότε ΚΕΣΥΠΕ», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση μπροστά στην επιβεβλημένη απόφαση αποσυμφόρησης των νησιών από πρόσφυγες και μετανάστες, πήρε τη λάθος απόφαση», υπογραμμίζουν οι της ΠΟΕΔΗΝ, αναφερόμενοι στη δημιουργία εντός του νοσοκομειακού χώρου κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, τη στιγμή που στις εφημερίες γεμίζουν ράντζα τα νοσοκομεία στην Αττική και είναι επιβεβλημένη η ανάπτυξη νέων κλινικών.

«Πώς είναι δυνατόν να λειτουργήσει με ασφάλεια το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ που δίπλα του θα έχει κέντρο φιλοξενίας;», αναρωτιούνται οι της ΠΟΕΔΗΝ, ζητώντας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη.

Check Also

ΠΟΕΔΗΝ για το προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας: «Παρά τον έλεγχο της πανδημίας, κρύβονται οι παθογένειες του ΕΣΥ»

Διατάξεις του Υπουργείου Υγείας των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που είναι προς ψήφιση στη Βουλή συνέβαλαν …