Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / «Χωρίς φάρμακα για τις θεραπείες των Ατόμων με Αναπηρία στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας»

«Χωρίς φάρμακα για τις θεραπείες των Ατόμων με Αναπηρία στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας»

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου και ο Βουλευτής Αχαΐας και αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Ιάσονας Φωτήλας σχετικά με καταγγελίες που αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. «Με παρέμβαση μας στη Βουλή (αρ.πρωτ 6714/28-06-2017) σας είχαμε επισημάνει τα τεράστια προβλήματα του Νοσοκομείου που αφορούσαν την υποστελέχωση και τις μεγάλες ελλείψεις σε βασικό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υλικά. Πρόσφατα μας καταγγέλθηκε η ξαφνική και αδικαιολόγητη διακοπή της θεραπείας τετραπληγικού ασθενούς με ανοσοσφαιρίνη (IVIg). Για μια ακόμη φορά προβληματική αποδείχτηκε και η διαδικασία προμήθειας φαρμάκων του Νοσοκομείου καθώς όπως αντιληφθήκαμε κάποια φάρμακα είναι σε έλλειψη, κάτι που θα μπορούσε να αποφθεχθεί αν το Νοσοκομείο τα είχε παραγγείλει έγκαιρα από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.

Κύριε υπουργέ είναι απαράδεκτο το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας να μην μπορεί να εξυπηρετεί τους ίδιους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού και να αναγκάζονται να φύγουν από το νησί προκειμένου να βρουν μια λύση στο θέμα υγείας που τους ταλαιπωρεί ειδικά όταν είναι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. Είναι απαράδεκτο να βάζετε συνέχεια τους πολίτες σε ψυχοφθόρες διαδικασίες και να τους καλλιεργείτε ένα μόνιμο αίσθημα ανασφάλειας. Το Νοσοκομείο εδώ και καιρό σας έχουμε επισημάνει ότι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της δευτεροβάθμιας παροχής υπηρεσιών υγείας στο νομό», τονίζουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Check Also

Νέες καινοτόμες θεραπείες: Πώς θα ενταχθούν στο Σύστημα Αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ;

Η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών αξιολόγησης νέων καινοτόμων θεραπειών (καθώς η λίστα των φακέλων που …