Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ασφαλιστικά Ταμεία / Χωρίς προπληρωμή η αγορά οπτικών ειδών

Χωρίς προπληρωμή η αγορά οπτικών ειδών

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας αποφάσισε να απλουστεύσει τις διαδικασίες προμήθειας οπτικών ειδών, με στόχο τη διευκόλυνση των ασφαλισμένων. Έτσι, οι τελευταίοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα εν λόγω είδη από τα συμβεβλημένα καταστήματα οπτικών με τη γνωμάτευση του γιατρού τους και οι πάροχοι θα πληρώνονται απευθείας από τον ΕΟΠΥΥ εντός τριμήνου. Ήδη ο Οργανισμός έχει αναρτήσει πρόσκληση σύναψης σύμβασης με τους ιδιώτες παρόχους οπτικών ειδών, ενέργεια που θα αποσυμφορήσει τις υπηρεσίες του, αλλά και θα απαλλάξει τους πολίτες από την προπληρωμή των οπτικών ειδών, την ανάγκη κατάθεσης δικαιολογητικών και την επακόλουθη αναμονή για να λάβουν πίσω τα 100 ευρώ που δικαιούνται ως αποζημίωση.

Το ποσό που θα καλύπτει ετησίως ο ΕΟΠΥΥ για οπτικά είδη, ανέρχεται στα 47 εκατομμύρια ευρώ. Σε περίπτωση υπέρβασής του, οι πάροχοι θα καλούνται να επιστρέφουν τη διαφορά ανάλογα με τον τζίρο τους (clawback).

Check Also

Τα νέα φάρμακα που αποζημιώνονται – Όλος ο αναθεωρημένος κατάλογος

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, εντάχθηκαν στον κατάλογο αποζημιούμενων φαρμάκων, 195 συσκευασίες φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων, …