Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Φυσικοθεραπεία και Κοινότητα στο επίκεντρο ανοιχτής ημερίδας του ΠΣΦ, στις 18 Μαΐου

Φυσικοθεραπεία και Κοινότητα στο επίκεντρο ανοιχτής ημερίδας του ΠΣΦ, στις 18 Μαΐου

Η Φυσικοθεραπεία έχει ηγετικό ρόλο στα συστήματα φροντίδας υγείας και κυρίως στις υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπου ο φυσικοθεραπευτής συμμετέχει ως ενεργό μέλος, με υπεύθυνους ρόλους στην ολοκληρωμένη φροντίδα υγείας (προαγωγή υγείας, πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση) του ατόμου, της οικογένειας, του πληθυσμού ευθύνης και της κοινότητας στην οποία εργάζεται.

Ο ρόλος και οι δραστηριότητες του φυσικοθεραπευτή σε επίπεδο κοινότητας και δημόσιας υγείας είναι ιδιαίτερα σημαντικά, αλλά και επιβεβλημένα. Η ασθένεια δεν είναι αποκλειστικά βιολογικό φαινόμενο, αλλά έχει και κοινωνική βάση. Κι αυτό διότι ένας σημαντικότατος παράγοντας για την υγεία είναι η αρμονική συμβίωση του ανθρώπου με το κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαΐου, από τις 09:00 έως τις 14:00, ημερίδα με θέμα «Ο Ρόλος της Φυσικοθεραπείας στην Κοινότητα». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» (Λεωφόρος Μεσογείων 154, Αθήνα), όπου αξιόλογοι φυσικοθεραπευτές, με εμπειρία στο αντικείμενο, θα αναδείξουν τον ρόλο της Φυσικοθεραπείας στις τοπικές κοινωνίες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Check Also

Πλήρωση οργανικών θέσεων στο ΕΣΥ και επίδομα ανθυγιεινής εργασίας ζητά ο ΠΣΦ από το Υπουργείο

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), με την οποία …