Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / «Υπό διάλυση το Νοσοκομείο – ΚΥ Λήμνου» καταγγέλλει η ΝΔ

«Υπό διάλυση το Νοσοκομείο – ΚΥ Λήμνου» καταγγέλλει η ΝΔ

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κ.κ. Βασίλης Οικονόμου, Ιάσων Φωτήλας και Χαράλαμπος Αθανασίου σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο – ΚΥ Λήμνου. Σύμφωνα με τους βουλευτές, το εν λόγω ίδρυμα υπολειτουργεί λόγω των σημαντικών ελλείψεων που υπάρχουν τόσο σε προσωπικό, όσο και σε εξοπλισμό.

«Με πολυάριθμα και σοβαρά προβλήματα έχει έρθει αντιμέτωπο το Νοσοκομείο – ΚΥ Λήμνου με αποτέλεσμα να έχει απειληθεί η εύρυθμη λειτουργία του.

Όπως μας καταγγέλεται, το Νοσοκομείο είναι υπό κατάρρευση και οι γιατροί το εγκαταλείπουν ο ένας μετά τον άλλον παίρνοντας μεταθέσεις για άλλες πόλεις προκειμένου να μπορέσουν να επιτελέσουν το έργο τους. Το Νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε ΚΥ και αυτό γιατί ο διοικητής που εσείς έχετε διορίσει, υποβάθμισε τις κλινικές από 14 σε 8. Ένας καρδιολόγος υπήρχε και αυτός έφυγε, γυναικολόγος έχει μείνει ένας. Για τοκετούς αναγκάζεται η εγκυμονούσα να διακομιστεί σε άλλο νοσοκομείο. Μαγνητικός τομογράφος δεν υπάρχει! Η οφθαλμολογική αν και διαθέτει έναν εξαιρετικό χειρουργό καθηγητή, με μεγάλη εμπειρία και πλήθος επιτυχημένων δύσκολων και λεπτών επεμβάσεων, δεν έχει ούτε τον εξοπλισμό για την μέτρηση οπτικών πεδίων. Και αυτός δυστυχώς αναγκάστηκε και ζήτησε μετάθεση και εγκαταλείπει το νησί και το νοσοκομείο. Η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) δεν λειτουργεί, η μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) παρόλο που είχε σχεδιαστεί δεν δημιουργήθηκε ποτέ», αναφέρουν στο κείμενό τους οι βουλευτές.

Check Also

Κικίλιας: Ενημέρωση των εκπροσώπων των κομμάτων της Αντιπολίτευσης περί νέου κορονοϊού

Για την προετοιμασία της χώρας για τον νέο κορονοϊό, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων της …