Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Υπουργείο Υγείας Vs Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις στο ΕΣΥ

Υπουργείο Υγείας Vs Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις στο ΕΣΥ

Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργείου Υγείας στην αμφισβήτητη εκ μέρους του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ των πρόσφατα ανακοινωθεισών προσλήψεων στο ΕΣΥ από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου, κάνοντας λόγο για προσλήψεις που είχε ήδη δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το 2019.

Η απάντηση που Υπουργείου Υγείας αναφέρει συγκεκριμένα:
«Μιλούν για προσλήψεις στον τομέα της Υγείας αυτοί που, χωρίς σχεδιασμό, απογύμνωσαν τα νοσοκομεία μας, αυτοί που δεν κατάφεραν επί 4,5 χρόνια ούτε καν να καλύψουν το 1:1 στην αναλογία αποχωρήσεων/προσλήψεων στο ΕΣΥ.
Μιλούν για καθυστερήσεις στις προσλήψεις αυτοί οι οποίοι προκήρυξαν 1618 θέσεις ιατρών μέσα στο 2018 και, μέχρι το καλοκαίρι του 2019, είχαν ολοκληρώσει μόνο τις 354 από αυτές (22%).
Μιλούν για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ στις προσλήψεις στον τομέα της Υγείας, αυτοί οι οποίοι αύξησαν μέσα σε 4 χρόνια κατά 65% τη δαπάνη για επικουρικό προσωπικό. 335 εκατ. ευρώ, τα οποία σε μεγάλο ποσοστό θα μπορούσαν να έχουν διατεθεί σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία μας.
Μιλούν για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών αυτοί που μας παρέδωσαν 1 στα 2 νοσοκομεία χωρίς σύστημα διαλογής, 3 στα 4 νοσοκομεία χωρίς καταγραφή του χρόνου αναμονής για τους πολίτες που ταλαιπωρούνται και 4 στα 10 νοσοκομεία χωρίς ασφαλές πρόγραμμα εφημεριών.
Μιλούν για τη λειτουργία των νοσοκομείων αυτοί που παρέδωσαν 1 στα 2 χωρίς ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς και είναι υπεύθυνοι για τις εικόνες ντροπής παρατημένων φακέλων με προσωπικά δεδομένα ασθενών.
Μιλούν για αξιόπιστο σύστημα Υγείας αυτοί που μας παρέδωσαν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, χωρίς κανέναν ελεγκτικό μηχανισμό στις δαπάνες τους, αυτοί που σφύριζαν αδιάφορα όταν, το 2018, 85 από τα 118 νοσοκομεία μας δεν δημοσίευσαν ισολογισμό.
Μιλούν με θράσος ότι κράτησαν όρθιο το σύστημα υγείας, αυτοί που δεν είχαν μεριμνήσει για τη χρηματοδότηση 250 εκατ. ευρώ τον χρόνο των νοσοκομείων μας για την περίθαλψη ανασφάλιστων συμπολιτών μας».

Check Also

Αυξάνεται ο αριθμός των νοσοκομείων που θα έχουν τη δυνατότητα να νοσηλεύουν περιστατικά COVID

Με εγκύκλιο που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ι. Κωτσιόπουλος, καλούνται οι διοικητές των …