Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Τραγικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Λαμίας καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Τραγικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Λαμίας καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

H ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το κομβικής σημασίας Νοσοκομείο Λαμίας, το οποίο αποδεικνύεται δυσλειτουργικό λόγω σοβαρών ελλείψεων.

Σύμφωνα με τις καταγγελία της Ομοσπονδίας:

  • Πολλά τροχαία που διακομίζονται στο εν λόγω νοσοκομείο, χρήζουν χειρουργικής αντιμετώπισης. Σήμερα υπηρετούν τρεις Αναισθησιολόγοι στο Νοσοκομείο, από τους οποίους οι δύο απουσιάζουν με μακροχρόνιες άδειες ασθένειας. Απέμεινε μόνο η Διευθύντρια Αναισθησιολογικού Τμήματος που, από την εργασιακή εξουθένωση, κατέρρευσε στις 5 Ιανουαρίου. Το αποτέλεσμα ήταν, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, από την Παρασκευή 5/1/2018 το απόγευμα έως το Σάββατο 6/1/2018 το μεσημέρι, το νοσοκομείο να λειτουργεί χωρίς Αναισθησιολόγο.
  • Έφυγε ο Ογκολόγος και το νοσοκομείο, το οποίο εξυπηρετούσε 4.000 καρκινοπαθείς κατ’ έτος, έμεινε χωρίς τη συγκεκριμένη ειδικότητα. Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των ασθενών με καρκίνο, καθώς έρχεται Ογκολόγος μία ημέρα την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη, από το Νοσοκομείο Βόλου. Πολλοί ασθενείς αναγκάζονται να αναζητούν Ογκολόγο Ιατρό σε άλλα νοσοκομεία, μακριά από την περιοχή τους ή να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα, με τα ανάλογα έξοδα.
  • Μεγάλη είναι και η έλλειψη Νοσηλευτικού προσωπικού. Στις 464 οργανικές θέσεις Νοσηλευτικής Υπηρεσίας υπηρετούν 325 Νοσηλευτές, ενώ 139 οργανικές θέσεις μένουν κενές την τελευταία πενταετία. Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, έχουν αποχωρήσει 62 μόνιμοι Νοσηλευτές και προσλήφθηκαν μόνο 9. Η εργασιακή εξουθένωση και του νοσηλευτικού προσωπικού είναι πολύ μεγάλη.
  • Τέλος, στα ΤΕΠ έμειναν μόνο τέσσερις γιατροί, σε ένα Νοσοκομείο που εφημερεύει κάθε μέρα. «Πού είναι η προκήρυξη Ιατρών για τα ΤΕΠ που υποτίθεται ότι ήταν έτοιμη;», αναρωτιούνται οι της ΠΟΕΔΗΝ.

Check Also

Συγκέντρωση ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, στις 6 Ιουλίου

Με αφορμή την ακύρωση από τον Υπουργό Οικονομικών προγραμματισμένης συνάντησης, την Παρασκευή 29 Ιουνίου, με …