Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Τραγικά υποστελεχωμένα το νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ Χίου

Τραγικά υποστελεχωμένα το νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ Χίου

Εδώ και μήνες, το νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ της Χίου αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα ελλείψεων προσωπικού, ενημερώνει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Χαρακτηριαστικά, οι διασώστες που έχουν απομείνει στο ΕΚΑΒ επαρκούν για τη στελέχωση ενός και μόνου ασθενοφόρου σε 24ωρη βάση μόνο για τα επείγοντα περιστατικά. Οι δε καθυστερήσεις στα επείγοντα είναι συχνό φαινόμενο.

«Αντί να προσληφθούν διασώστες, μετακινήθηκαν άλλοι από την υπόλοιπη Ελλάδα για να καλύψουν μέρος των κενών. Το λιγοστό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, εδώ και καιρό, μαζί με τους διασώστες του ΕΚΑΒ, υπερβάλλουν εαυτόν, καθότι πέραν των μονίμων κατοίκων και των παραθεριστών, προσφέρουν υπηρεσίες και στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Για την επαρκή στελέχωση του ΕΚΑΒ στο νησί απαιτούνται 3 ασθενοφόρα το πρωί και 2 ασθενοφόρα το απόγευμα και τη νύχτα», αναφέρει η ανακοίνωση,

Στο νοσοκομείο της Χίου, οξύτατο πρόβλημα παρουσιάζεται με τις δευτερογενείς διακομιδές, όπως άλλωστε και σε όλη τη χώρα. «Δεν είναι λύση αυτή που βρήκε η Διοίκηση, να διαθέτει προσωπικό από το νοσοκομείο για να γίνονται τα εξιτήρια», σχολιάζουν οι της ΠΟΕΔΗΝ και καταλήγουν:

«Το Υπουργείο Υγείας πρέπει άμεσα να δώσει λύση για τις δευτερογενείς διακομιδές με την πρόσληψη προσωπικού για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ, για να μην αναγκάζονται οι ασθενείς να καταφεύγουν στα ιδιωτικά ασθενοφόρα».

Check Also

Αποδοχή των μέτρων για τον κορονοϊό μεν, αλλά γενική χαλάρωση μετά την άρση τους, δείχνει έρευνα του ΙΣΑ

Η αποδοχή της πολιτικής που ακολουθήθηκε για την αναχαίτηση της επιδημίας, η ανάδειξη της αξίας …