Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Τι είπε ο Βασίλης Κικίλιας για καμπάνιες ευαισθητοποίησης / χορηγίες και ΜΕΘ

Τι είπε ο Βασίλης Κικίλιας για καμπάνιες ευαισθητοποίησης / χορηγίες και ΜΕΘ

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ομιλία του σε συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας σήμερα (1/11), με αφορμή τον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, αποκάλυψε ότι στα σχέδια του Υπουργείου Υγείας περιλαμβάνεται και νομοσχέδιο που θα ομογενοποιεί τις χορηγούμενες καμπάνιες ενημέρωσης, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με θέματα Υγείας, ώστε να μη γίνονται ανεξέλεγκτα. Σκοπός είναι, όπως εξήγησε, να πραγματοποιούνται έτσι με τη μεσολάβηση του Υπουργείου ευρύτερες οργανωμένες καμπάνιες για συγκεκριμένες νόσους, όπου θεωρηθεί απαραίτητο.

Το θέμα είναι πως, αν προχωρήσει ένα τέτοιο νομοσχέδιο, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να «παγώσουν» όλα, με αποτέλεσμα να πάμε πολύ πίσω στο κομμάτι της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού, που κάλυπτε επιτυχώς μόνο ο ιδιωτικός τομέας όλα αυτά τα χρόνια.

Επιπλέον, μιλώντας για το φλέγον θέμα του εμβολιασμού (και, κυρίως, του φαινομένου του μη εμβολιασμού) στη χώρα μας, ο οποίος ενδείκνυται αυτή την περίοδο, ο Υπουργός έκανε λόγο και για αύξηση στο άμεσο μέλλον των κλινών ΜΕΘ στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Check Also

Έκτακτες συσκέψεις για τον κορονοϊό – Δεν αποκλείεται η λήψη νέων μέτρων

Η σταθερή αύξηση των κρουσμάτων του νέο κορονοϊού προκαλεί ανησυχία τόσο στην κυβέρνηση όσο και …