Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ασφαλιστικά Ταμεία / Τις θέσεις των κομμάτων για το ασφαλιστικό ζητά ο ΙΣΑ

Τις θέσεις των κομμάτων για το ασφαλιστικό ζητά ο ΙΣΑ

O Ιατρικός   Σύλλογος Αθηνών απέστειλε σήμερα επιστολή στα πολιτικά κόμματα, με την οποία ζητά να πληροφορηθεί τις θέσεις τους, σχετικά με το νέο νόμο για το ασφαλιστικό σύστημα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, «πρόκειται για έναν νόμο που οδηγεί στην επαγγελματική και οικονομική εξόντωση τους ασφαλισμένους και συγχρόνως απειλεί την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Η εφαρμογή του θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο της πλειοψηφίας των ιατρείων και ειδικά των νεότερων επιστημόνων».

« Το νέο σύστημα αποτελεί την ταφόπλακα για χιλιάδες επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες εβδομάδες πολλά μέλη του ΙΣΑ ενημέρωσαν ότι κλείνουν τα ιατρεία τους. Το επόμενο χρονικό διάστημα φοβούμαστε ότι θα έχουμε κύμα φυγής ειδικά των νέων επιστημόνων για το εξωτερικό. Ο πολιτικός κόσμος της χώρας οφείλει να πάρει σαφή θέση για τον ανθρωποκτόνο αυτό νόμο και να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην ελληνική κοινωνία», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Check Also

ΙΣΑ: Οι οδηγίες για την πρόληψη και προστασία από τον SARS-CoV-2 στα σχολεία

Οδηγίες πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία …