Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Τα αποτελέσματα της νέας προκήρυξης του PHILOS

Τα αποτελέσματα της νέας προκήρυξης του PHILOS

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων οι οριστικοί πίνακες αποτελεσμάτων για την τοποθέτηση 168 επιτυχόντων  της υπ. αριθμ. 2432_10/7/2017 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος του Υπουργείου Υγείας που υλοποιεί το ΚΕΕΛΠΝΟ, με τίτλο «Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση – PHILOS».

Η πρόσκληση αφορούσε στην επιπλέον στελέχωση του προγράμματος με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εξειδικευμένο σε θέματα υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, στην περαιτέρω ενίσχυσή του με διαπολιτισμικούς μεσολαβητές, καθώς και με προσωπικό διοικητικής υποστήριξης.

Πιο συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν:

  1. Για την ενίσχυση του Συστήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Δημόσιας Υγείας, μέσω του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, σε συνεργασία με τις Υγειονομικές Περιφέρειες και τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Διοικητικών Περιφερειών: ένας επιδημιολόγος πεδίου και πέντε επισκέπτες υγείας.
  2. Για την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών: 12 ιατροί, 49 νοσηλευτές, 30 ψυχολόγοι, 53 κοινωνικοί λειτουργοί και 18 διαπολιτισμικοί διαμεσολαβητές.

Επίσης, αναρτήθηκαν και τα προσωρινά αποτελέσματα που αφορούν στην υγειονομική κάλυψη και τη ψυχοκοινωνική παρέμβαση σε δομές φιλοξενίας προσφύγων που βρίσκονται σε νησιά και στην ενδυνάμωση των δημόσιων δομών υγείας, των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ των εν λόγω περιοχών. Σύντομα αναμένεται να εκδοθούν και τα τελικά αποτελέσματα.

Τα νέα στελέχη θα ενισχύσουν σημαντικά και θα αναβαθμίσουν ποιοτικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες που παρέχει το PHILOS σε πρόσφυγες που διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Λέρος, Ρόδος, Κως), καθώς και σε αυτά που έχουν δημιουργηθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Όλες οι σχετικές πληροφορίες στις ιστοσελίδες www.keelpno.gr και http://philosgreece.eu/el/

Check Also

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για απλήρωτους υγειονομικούς και διασώστες του Προγράμματος PHILOS

Με ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για απλήρωτους υγειονομικούς στο Πρόγραμμα PHILOS του ΕΟΔΥ, …