Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Σωτήρης Τσιόδρας: «Δεν υπάρχει χρόνος για να δείχνουμε με το δάχτυλο ο ένας τον άλλον»

Σωτήρης Τσιόδρας: «Δεν υπάρχει χρόνος για να δείχνουμε με το δάχτυλο ο ένας τον άλλον»

«Δεν υπάρχει χρόνος για να δείχνουμε με το δάχτυλο ο ένας τον άλλον και το πρώτο μας μέλημα δεν είναι να αποδίδουμε ευθύνες. Έχουμε έναν κοινό εχθρό όλοι μας, είναι ο ιός», τονίζει ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, αναφερόμενος στο στίγμα και στα όσα άκριτα και ανεξέλεγκτα λέγονται πολλές φορές για τα θύματα του νέου κορονοϊού.

«Εγώ σέβομαι απόλυτα τον βουβό πόνο αυτών που έχουν κρούσμα στο σπίτι και πρέπει να απομονώνονται μακριά από τους συγγενείς τους, ει δυνατόν και μακριά από το σπίτι τους, όπως και αυτών που έχουν κρούσμα στο νοσοκομείο και θέλουν να είναι δίπλα τους. Αλήθεια, δύσκολες συνθήκες, δύσκολες επιλογές.

Η μάχη δίνεται για πολλούς συμπολίτες μας και πολλούς από εμάς στην πρώτη γραμμή, ενώ για κάποιους η κριτική είναι εύκολη και εξ’ αποστάσεως.

Προσοχή, για άλλη μια φορά παρακαλώ, στο στίγμα, στις προσωπικές αναφορές, σε γεγονότα που έχουν σχέση με τον ιό και αστοχούν ως προς την επιστημονική τους τεκμηρίωση, αλλά ακόμη περαιτέρω, καταστρατηγούν κάθε έννοια ατομικής ελευθερίας και προσωπικών δεδομένων, όταν μάλιστα δεν γνωρίζουν οι κρίνοντες τα αληθινά γεγονότα.

Δεν υπάρχει χρόνος για να δείχνουμε με το δάχτυλο ο ένας τον άλλον και το πρώτο μας μέλημα δεν είναι να αποδίδουμε ευθύνες. Έχουμε έναν κοινό εχθρό όλοι μας, είναι ο ιός. Θέλω να έχουμε την προσοχή απέναντι σε αυτόν», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Check Also

Γκίκας Μαγιορκίνης: Στο κόκκινο το κέντρο της Αθήνας – Σημαντική διασπορά και σε άλλες περιοχές της Αττικής

Η τάση υπέρβασης των 300 κρουσμάτων την ημέρα είναι σταθερή και ανησυχητική τόνισε ο επίκουρος …