Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Σωτήρης Τσιόδρας: «Δεν είναι διακοπές! Αυτές οι συμπεριφορές υποβαθμίζουν όλη μας την προσπάθεια»

Σωτήρης Τσιόδρας: «Δεν είναι διακοπές! Αυτές οι συμπεριφορές υποβαθμίζουν όλη μας την προσπάθεια»

«Όσο περισσότερη συμμόρφωση υπάρχει στα μέτρα, τόσο καλύτερη εικόνα θα έχουμε για την πορεία της επιδημίας», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, υποστηρίζοντας ότι προς το παρόν, παραμένουμε εντός των προβλέψεων.

Με αφορμή τις εικόνες που είδαμε χθες στα διόδια, ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων περιορισμού, ώστε και να προφυλάξουμε τις ομάδες αυξημένου κινδύνου, αλλά και να κολλήσουμε όσο το δυνατόν λιγότεροι ταυτόχρονα.

«Δεν μπορεί να έχουμε περίπτωση σε νησί του Αιγαίου, στα αγαπημένα μου Δωδεκάνησα – όπου και υπηρέτησα μεγάλο μέρος της στρατιωτικής μου θητείας – και η μόνη επαφή με τη νόσο να είναι επισκέπτης από την Αθήνα.

Δεν μπορεί να πλημμυρίζουν οι δρόμοι από εκδρομείς που ταξιδεύουν σε στενό συγχρωτισμό σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, χωρίς να ξέρουν αν επωάζουν τη νόσο.

Σας παρακαλώ. Το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην έρθετε σε επαφή εκεί που ταξιδεύετε, με κανέναν στην τοπική κοινωνία. Να μείνετε στο σπίτι σας. Να μη μεταδώσετε τη νόσο σε ανθρώπους αυξημένου κινδύνου, στους συμπολίτες μας.

Δεν είναι διακοπές. Αυτές οι συμπεριφορές υποβαθμίζουν όλη μας την προσπάθεια, αυξάνουν τον κίνδυνο για επέκταση της νόσου σε περιοχές που δεν υπάρχει μετάδοση, στις τοπικές κοινωνίες, στους συνανθρώπους μας που δεν μπορεί να δουλέψει τόσο καλά το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Και δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την ανταπόκριση του συστήματος υγείας σε μελλοντικά σοβαρά κρούσματα εκεί, με δυσκολίες τόσο στη νοσηλεία, όσο και στη διακομιδή», κατέληξε ο καθηγητής.

Check Also

204 νέα κρούσματα και 5 θάνατοι σήμερα

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από τον ΕΟΔΥ 204 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, …