Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Σωτήρης Τσιόδρας: Αυξάνονται οι συζητήσεις στην Ευρώπη για ένα νέο lockdown – Δεν χάνουμε την ελπίδα μας

Σωτήρης Τσιόδρας: Αυξάνονται οι συζητήσεις στην Ευρώπη για ένα νέο lockdown – Δεν χάνουμε την ελπίδα μας

Επέστρεψε σήμερα στην ενημέρωση ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, μετά και το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα.

«Δεν χάνουμε την ελπίδα μας και εξακολουθούμε να παλεύουμε με τα μέτρα εκείνα που διευκολύνουν τη ζωή μας», είπε ο καθηγητής, τονίζοντας ότι τα μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα που λαμβάνονται, επιτρέπουν τουλάχιστον την κοινωνική ζωή, σε αντίθεση με ένα γενικό απαγορευτικό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, αυξάνονται οι συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ένα νέο lockdown, καθώς τα πράγματα στο δεύτερο κύμα είναι χειρότερα.

«Πρέπει να μιλήσει η φωνή της συνείδησης», είπε ο καθηγητής, υποστηρίζοντας ότι η συμμόρφωση στα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν είναι επιλογή σκλαβιάς, αλλά ελευθερίας.

«Δεν θα χάσουμε την ελπίδα μας, αλλά δεν θα σταθούμε αδιάφοροι απέναντι στη διασπορά του ιού», συμπλήρωσε ο καθηγητής και αναφέρθηκε στις θετικές εξελίξεις από το μέτωπο των εμβολίων και θεραπειών που είναι υπό δοκιμή.

Check Also

Τι σημαίνει «υψηλή αποτελεσματικότητα» των εμβολίων και γιατί στην πράξη πιθανόν να είναι μικρότερη

Ο εμβολιασμός όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων κατά του κορονοϊού είναι ζωτικός, προκειμένου να μπει …