Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συνεργασία ΕΟΔΥ και ΠΟΥ στο προσωρινό ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ Λέσβου

Συνεργασία ΕΟΔΥ και ΠΟΥ στο προσωρινό ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ Λέσβου

Από την πρώτη στιγμή ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με πολυμελές κλιμάκιο και επικεφαλής Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, βρίσκεται στο νησί της Λέσβου, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και τη διασφάλιση του περιορισμού της νόσου COVID-19.

Στο πλαίσιο αυτό, αναπτύσσει ένα καθορισμένο επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη διεξαγωγή μαζικών τεστ στον πληθυσμό και τη δημιουργία χώρων υγειονομικής περίθαλψης στο προσωρινό ΚΥΤ του Καρά Τεπέ.

Για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου, ο ΕΟΔΥ βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Τόσο η υλοποίηση των δράσεων, όσο και η εφαρμογή των πρωτοκόλλων, λαμβάνει χώρα μέσα από τη διαρκή και στενή συνεργασία του ΕΟΔΥ με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σημαντική είναι και η συνδρομή της νορβηγικής κυβέρνησης, με την αποστολή πολυάριθμης και έμπειρης ομάδας ιατρών και νοσηλευτών, καθώς και υγειονομικού υλικού στο νησί, προκειμένου να ενισχύσουν την προσπάθεια υπό τον συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Check Also

339 κρούσματα, 71 διασωληνωμένοι και 3 ακόμη θάνατοι

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από τον ΕΟΔΥ  339 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, …