Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Συνεργασία αιχμής Bayer και Loxo Oncology στην έρευνα για τον καρκίνο

Συνεργασία αιχμής Bayer και Loxo Oncology στην έρευνα για τον καρκίνο

Η Bayer ανακοίνωσε την έναρξη διεθνούς συνεργασίας, αποκλειστικού χαρακτήρα, με την Loxo Oncology Inc., μία βιο-φαρμακευτική εταιρεία με έδρα το Stamford του Connecticut, στις Η.Π.Α. Η συνεργασία των δύο εταιρειών αφορά στην ανάπτυξη και εμπορία της λαροτρεκτινίμπης (LOXO-101) και του LOXO-195.

Οι δύο αυτές δραστικές ουσίες αποτελούν αντικείμενο έρευνας σε παγκόσμιες μελέτες για τη θεραπεία ασθενών με καρκίνο που εμφανίζουν σύντηξη γονιδίων στην κινάση των υποδοχέων τροπομυοσίνης (tropomyosin receptor kinase TRK), δηλαδή γενετικές μεταβολές σε ένα ευρύ φάσμα όγκων που οδηγούν στην ανεξέλεγκτη ενεργοποίηση της TRK και την περαιτέρω ανάπτυξη των όγκων.

Συγκεκριμένα:

  • Η Bayer και η Loxo Oncology αναπτύσσουν και προετοιμάζουν για εμπορική διάθεση δύο νέες ογκολογικές θεραπείες που στοχεύουν εκλεκτικά σε γενετικούς παράγοντες που σχετίζονται με τον καρκίνο
  • Οι πρωτεΐνες σύντηξης, λαροτρεκινίμπη (LΟXO-101) και LOXO-195 στοχεύουν στην κινάση των υποδοχέων τροπομυοσίνης που προκύπτει από γενετικές αλλαγές σε σειρά διαφορετικών όγκων
  • Οι δύο εταιρείες θα προωθούν μαζί τα προϊόντα στις Η.Π.Α.
  • Η Bayer έχει την αποκλειστική ευθύνη για την εμπορική διάθεση και προώθηση και των δύο προϊόντων εκτός των Η.Π.Α.
  • Η υποβολή του φακέλου της λαροτρεκτινίμπης στις Η.Π.Α αναμένεται στα τέλη του 2017 ή στις αρχές του 2018

«Για εμάς, στην Bayer, η συνεργασία με την Loxo Oncology αποτελεί ακόμα έναν σταθμό-ορόσημο στην προσπάθειά μας να ενισχύσουμε την παρουσία μας στον τομέα της ογκολογίας, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στον συγκεκριμένο θεραπευτικό τομέα», δήλωσε ο Dieter Weinand, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG και Πρόεδρος του Τομέα Φαρμάκων. «Η εξαιρετικά καινοτόμος προσέγγιση της Loxo Oncology έρχεται να συμπληρώσει τα προϊόντα ογκολογίας της Bayer με ιδιαιτέρως διαφοροποιημένες δραστικές ουσίες για μία σειρά θεραπειών που αναπτύσσονται με στόχο να κάνουν πραγματική διαφορά στους ασθενείς που πάσχουν από ποικίλους τύπους καρκίνου», κατέληξε.

«Βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες στη λαροτρεκτινίμπη (LOXO-101), καθώς και στην επερχόμενη δραστική LOXO-195, η οποία ενδέχεται να προσφέρει πρόσθετο όφελος σε ασθενείς που χρειάζεται να συνεχίσουν τη θεραπεία, αφού έχουν πρώτα λάβει αρχική θεραπεία με τον αναστολέα TRK. Οι παράγοντες αυτοί έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πραγματικότητα τη θεραπεία ακρίβειας, όπου η γενετική των όγκων και όχι το σημείο που βρίσκεται ο όγκος καθορίζει τη θεραπευτική προσέγγιση των ασθενών», δήλωσε ο Robert LaCaze, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής της Στρατηγικής Επιχειρηματικής Μονάδας Ογκολογίας της Bayer.

«Αυτή είναι μια μεταβατική συνεργασία για την εταιρεία, καθώς προετοιμαζόμαστε να βγούμε στην αγορά», δήλωσε ο Jacob Van Naarden, Επικεφαλής της Loxo Oncology. «Η Bayer διατηρεί ένα ιστορικό επιτυχημένων προσπαθειών συν-προώθησης με ανερχόμενες βιοφαρμακευτικές εταιρείες. Είμαστε βέβαιοι ότι το τμήμα ογκολογίας της Bayer διαθέτει παγκόσμια εμβέλεια και τεχνογνωσία, καθώς και κατά τόπους τμήματα προώθησης αποκλειστικά για τον καρκίνο, που θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά στα εμπορικά μας σχέδια…».

Check Also

Το μέλλον της Εξατομικευμένης Ιατρικής στην Ελλάδα

Με κεντρικό θέμα την αυριανή ημέρα στη θεραπεία της εξατομικευμένης ιατρικής για τον καρκίνο, πραγματοποιήθηκε …