Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συναγερμός στο Ακραίφνιο Βοιωτίας από εμπύρετο νόσημα σε μαθητές

Συναγερμός στο Ακραίφνιο Βοιωτίας από εμπύρετο νόσημα σε μαθητές

Αυξημένη απουσία μαθητών Γυμνασίου/Λυκείου του Ακραιφνίου Βοιωτίας είχε ως αποτέλεσμα το σχολείο να παραμείνει κλειστό, με το ΚΕΕΛΠΝΟ να σπεύδει να διερευνήσει την κατάσταση.

Από την έως τώρα διερεύνηση προέκυψε ότι, από τις 23 Μαρτίου, είχαν αναφερθεί συμπτώματα μεταξύ των μαθητών (πυρετός, έμετοι) και ότι, συνολικά, περισσότερα από 40 παιδιά από τα 65 που φοιτούν στο εν λόγω σχολείο αρρώστησαν. Συμπτώματα ανέφερε και ένας από τους 6 καθηγητές του σχολείου.

Η πλειονότητα των παιδιών δεν προσέφυγε στις υπηρεσίες Υγείας και δεν έχει δηλωθεί κάποιο λοιμώδες νόσημα ή συρροή κρουσμάτων μέσω των συστημάτων επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ που να αφορά στον πληθυσμό του Ακραιφνίου. Επιπλέον, δεν σημειώθηκε αυξημένη προσέλευση ατόμων τις τελευταίες ημέρες στις υπηρεσίες Υγείας της περιοχής (Γ.Ν. Θήβας, ιδιωτικά νοσοκομεία της περιοχής, Κ.Υ. Αλιάρτου).

Κατόπιν επικοινωνίας με το Γ.Ν. Λιβαδειάς, το ΚΕΕΛΠΝΟ πληροφορήθηκε ότι στις 25 Μαρτίου είχαν προσέλθει στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ένας μαθητής του σχολείου, 15 ετών, με πυρετό και ακροαστικά ευρήματα χωρίς διάρροιες και εμέτους, ο οποίος νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική και μια μαθήτρια του σχολείου, 16 ετών, με πυρετό, φαρυγγαλγία και κεφαλαλγία, η οποία δεν χρειάστηκε νοσηλεία.

Προς το παρόν, δεν έχει προκύψει κοινό γεύμα των ασθενών, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα του χημικού και μικροβιολογικού ελέγχου των δειγμάτων ύδατος.

Η διερεύνηση είναι σε εξέλιξη.

Check Also

Αντιγριπικό εμβόλιο: Πόσοι εμβολιάστηκαν μέχρι τώρα;

Εν αναμονή του εμβολίου για τον νέο κορονοϊό, ο εμβολιασμός της  γρίπης προχωράει κανονικά. Όπως …