Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Συνάντηση ΠΟΕΔΗΝ – Α. Ξανθού, χωρίς ουσιαστικές υπουργικές δεσμεύσεις

Συνάντηση ΠΟΕΔΗΝ – Α. Ξανθού, χωρίς ουσιαστικές υπουργικές δεσμεύσεις

Πραγματοποιήθηκε χθες, 3 Ιανουαρίου, η Παναττική Στάση Εργασίας από την ΠΟΕΔΗΝ και η Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Σε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Α. Ξανθό, η ΠΟΕΔΗΝ έθεσε το ζήτημα της προκήρυξης για το επικουρικό προσωπικό, ζητώντας παράταση των συμβάσεων του Επικουρικού έως το τέλος του 2019, καθώς και παράταση έκδοσης της προκήρυξης με νέα Νομοθετική Ρύθμιση. Επιπλέον, ζήτησε την κάλυψη με αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας και των 1.200, καθώς και την κάλυψη όλων των πτυχίων των υπηρετούντων, ενώ επεσήμανε ότι οι ειδικές θέσεις θα πρέπει να δοθούν σε επόμενη προκήρυξη.

Ο Υπουργός παραδέχτηκε ότι το αίτημα είναι σωστό, καθότι οι επικουρικοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, λέγοντας ότι σκοπός είναι να προχωρήσουν σε Νομοθετική Ρύθμιση παράτασης των συμβάσεων και να εκδώσουν νέα προκήρυξη που θα καλύπτει όλους τους υπηρετούντες με την αυξημένη μοριοδότηση.

Ως προς τις ελλείψεις προσωπικού, παρότι παραδέχτηκε ότι συνταξιοδοτούνται εφέτος 1.500 εργαζόμενοι από τα Δημόσια Νοσοκομεία (1.200 λοιπό προσωπικό και 300 γιατροί), ο κ. Ξανθός ξεκαθάρισε ότι μόνο με έκπληξη θα υπάρξει νέα προκήρυξη μόνιμου προσωπικού. 

Επιπλέον, σημείωσε ότι τα κονδύλια των Νοσοκομείων θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι – γεγονός που σημαίνει ότι και πάλι δεν θα μπορέσουν να καλυφθούν σοβαρές λειτουργικές ανάγκες ζωτικής σημασίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε, ακόμα, παράταση της σύμβασης του πρώην εργολαβικού προσωπικού έως τέλος του χρόνου και ενιαία προκήρυξη.

Ωστόσο, οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν ήταν δεσμευτικές, γι’ αυτό και οι κινητοποιήσεις εκ μέρους της ΠΟΕΔΗΝ θα συνεχιστούν.

Check Also

ΕΟΔΥ: 25.000 δείγματα λήφθηκαν προς εξέταση μέσα σε ένα μήνα λειτουργίας των ΚΟΜΥ

Κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, …