Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Συνάντηση ΠΟΑμΣΚΠ με «Το Ποτάμι»

Συνάντηση ΠΟΑμΣΚΠ με «Το Ποτάμι»

Στα πλαίσια των συναντήσεων της ΠΟΑμΣΚΠ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας) με εκπροσώπους όλων των πολιτικών παρατάξεων, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, η πρόεδρος της ΠΟΑμΣΚΠ, κα Β. Μαράκα, μαζί με τη Γραμματέα Διοίκησης, επισκέφθηκαν τα γραφεία του κόμματος «Το Ποτάμι», όπου τους υποδέχθηκαν ο βουλευτής της παράταξης, κ. Γ. Μαυρωτάς, ο κ. Β. Χαρόπουλος, Πολιτικός Υπεύθυνος του Τομέα Πρόνοιας και Αναπηρίας, και ο επιστημονικός συνεργάτης, κ. Π. Γεωργίου.

Αφού έγινε ενημέρωση για το έργο της Ομοσπονδίας, συζητήθηκε Υπόμνημα της ΠΟΑμΣΚΠ με τα κυριότερα θέματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμΣΚΠ και ζητήθηκε η στήριξη των διεκδικήσεών της ως προς την ένταξη καινοτόμων θεραπειών στην ελληνική αγορά, αλλά και την απάλυνση της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης των πασχόντων στα έξοδα των μαγνητικών απεικονίσεων και των φαρμάκων που αφορούν τα συναδά νοσήματα. Συζητήθηκαν, επίσης, τα προβλήματα στον προσδιορισμό και την πιστοποίηση της αναπηρίας των ΑμΣΚΠ (43 παθήσεις, ΚΕΠΑ, ΕΠΠΠΑ κλπ.), θέματα προσβασιμότητας, μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας των ΑμΣΚΠ κ.ά.

Τέλος, δόθηκε η υπόσχεση εκ μέρους των εκπροσώπων της παράταξης να μεταφερθούν τα όσα ειπώθηκαν στον πρόεδρο, κ. Στ. Θεοδωράκη, ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης, και να ξεκινήσει μια υποστήριξη και συνεργασία στα θέματα που αφορούν τα ΑμΣΚΠ.

Check Also

Ελληνική Ακαδημία Νευροανοσολογίας και ΠΟΑμΣΚΠ μαζί, στον δρόμο για τη συνεργασία επιστημόνων-ασθενών

H Πολλαπλή Σκλήρυνση είναι μια χρόνια αυτοάνοση πάθηση, η οποία προκαλεί φλεγμονή και στη συνέχεια …