Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Συνάντηση ΠΟΑμΣΚΠ με τον Τομεάρχη Υγείας της Ν.Δ., Βασίλη Οικονόμου

Συνάντηση ΠΟΑμΣΚΠ με τον Τομεάρχη Υγείας της Ν.Δ., Βασίλη Οικονόμου

Τον Βουλευτή Επικρατείας και Τομεάρχη Υγείας της Ν.Δ., κ. Βασίλη Οικονόμου, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017.

Η πρόεδρος της ΠΟΑμΣΚΠ, κα Βάσω Μαράκα, συνοδευόμενη από τη Γραμματέα Διοίκησης της ΠΟΑμΣΚΠ και την Κοινωνική Λειτουργό του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Αθήνας, στα πλαίσια των επαφών της Ομοσπονδίας με εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων, είχε συνάντηση με τον κ. Οικονόμου στο πολιτικό του γραφείο, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα ζητήματα που απασχολούν τα Άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Η κα Μαράκα, αφού αναφέρθηκε στα πλείστα προβλήματα προσβασιμότητας, και στο μεγάλο ποσοστό ανεργίας των ΑμΣΚΠ, τόνισε την αναγκαιότητα να συμπεριληφθεί η Πολλαπλή Σκλήρυνση στον Πίνακα των Μη Αναστρέψιμων Παθήσεων του Υπουργείου Εργασίας, καθώς και να αυξηθεί το ελάχιστο ποσοστό αναπηρίας με τη διάγνωση από 35% σε 50%.

Ο κ. Οικονόμου ενημερώθηκε για την ιδιαίτερη ανησυχία που έχουν προκαλέσει στα ΑμΣΚΠ οι νέες διαδικασίες των μέτρων εισαγωγής καινοτόμων θεραπειών στην ελληνική αγορά και ότι αναμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ με τις φαρμακευτικές εταιρείες για ΦΥΚ της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Από την πλευρά του, ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως θέλει να έχει συνεχή επαφή με τους Συλλόγους Ασθενών, καθώς πιστεύει πως η γνώμη των ασθενών πρέπει να συμπεριλαμβάνεται –μαζί με αυτή των ιατρών και των νοσηλευτών– στις αποφάσεις που αφορούν την πολιτική υγείας.

Check Also

Η επιλεκτική μνήμη του Ανδρέα Ξανθού

Μου κάνει εντύπωση η λαλίστατη, πλέον, αντιπολίτευση που έχει μία λύση και μία ένσταση για …