Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Συνάντηση ΙΣΘ – Μπερσίμη

Συνάντηση ΙΣΘ – Μπερσίμη

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του ΙΣΘ με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Σωτήρη Μπερσίμη, κατά την οποία ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των μελών του ΔΣ, χωρίς ωστόσο να προκύπτουν από τις απαντήσεις του νέα δεδομένα για τις συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών.

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ, κ. Θανάσης Εξαδάκτυλος, επεσήμανε ότι η οργάνωση της ΠΦΥ από την Κυβέρνηση είναι σε λάθος κατεύθυνση και εξέφρασε την έκπληξη του ΔΣ για την επιμονή του Υπουργείου, μετά και το πρόσφατο ναυάγιο των ΤΟΜΥ. Ζήτησε αναθεώρηση των σχεδιασμών του Υπουργείου και έναρξη διαλόγου για την ΠΦΥ στη βάση
της ελεύθερης επιλογής γιατρού, με αξιοποίηση της πληθώρας των ειδικών γιατρών που διαθέτει η χώρα, καθώς και αξιοπρεπείς και δίκαιες αμοιβές.

Από τη συζήτηση προκύπτει ότι η πρόσβαση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι διασφαλισμένο δικαίωμα όλων των γιατρών και δεν υπάρχει σχεδιασμός για την επιβολή gatekeeping.
Ο ΕΟΠΥΥ προγραμματίζει την αντικατάσταση των συμβάσεων που ισχύουν σήμερα μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία με τους οικογενειακούς ιατρούς, ενώ οι συμβάσεις των ιατρών των υπολοίπων ειδικοτήτων θα συζητηθούν στη συνέχεια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, για τη σύναψη των συμβάσεων επόμενης φάσης με ειδικούς ιατρούς θα ακολουθηθεί ανάλογη διαδικασία μοριοδότησης των ενδιαφερομένων.

Αναφορικά με την εξόφληση παλαιών οφειλών προς κλινικούς και εργαστηριακούς, ο κ. Μπερσίμης ενημέρωσε ότι προγραμματίζουν την εξόφληση τους μέχρι το καλοκαίρι.

Οι θέσεις του ΙΣΘ θα συζητηθούν και θα καθοριστούν στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στα γραφεία του ΙΣΘ (Πλ. Αριστοτέλους 4).

Check Also

Έλληνες πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη: Τι λένε τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ για το 2019

Ενημέρωση σχετικά με τον αριθμό πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη στην Ελλάδα για το έτος 2019 …