Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συμφωνία για ίδρυση Γραφείου του Π.Ο.Υ. στην Αθήνα

Συμφωνία για ίδρυση Γραφείου του Π.Ο.Υ. στην Αθήνα

Ο  Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κος Ιωάννης Μπασκόζος, και η Διευθύντρια του Περιφερειακού Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) για την Ευρώπη, Δρ. Zsuzsanna  Jakab, υπέγραψαν στις 17 Ιανουαρίου, στη Γενεύη, συμφωνία για την ίδρυση Γραφείου του Π.Ο.Υ. στην Αθήνα.

Πρόκειται για μια συμφωνία, η οποία αναβαθμίζει σημαντικά τη συνεργασία του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας και του Γραφείου του Π.Ο.Υ. Ευρώπης. Η τεχνογνωσία  του Π.Ο.Υ. στην εκπόνηση και εφαρμογή πολιτικών δημόσιας υγείας στις πολιτικές καθολικής κάλυψης, με έμφαση στην πρόληψη και την αγωγή υγείας, είναι σημαντικοί παράγοντες που βοηθούν στον σχεδιασμό, στη νομοθέτηση και στην υλοποίηση των πολιτικών υγείας στη χώρα μας, πετυχαίνοντας την αναβάθμισή τους.

Όπως εκτιμούν οι αρμόδιοι του Υπουργείου Υγείας, η εμπειρία της Ελλάδας στο επίπεδο της κάλυψης των αναγκών υγείας προσφύγων, μεταναστών κι άλλων ευάλωτων ομάδων μπορεί να ενισχύσει την τεχνογνωσία του Π.Ο.Υ., τη συναντίληψη και τις κοινές δράσεις τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τον Π.Ο.Υ. μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για αυξημένο ρόλο του γραφείου του Π.Ο.Υ. στην Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή και με διευρυμένο θεματικό περιεχόμενο», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου.

Check Also

Κι ΕΣΥ στο κόκκινο..

«Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», είπε πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, …