Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συνέδρια / Εκδηλώσεις / «Στόχος η ολιστική αντιμετώπιση των αναγκών του ασθενή»

«Στόχος η ολιστική αντιμετώπιση των αναγκών του ασθενή»

«Αλλάζουμε το μοντέλο από την αγορά υπηρεσιών σε μία ολιστική αντιμετώπιση των αναγκών του ασθενή», τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, κατά την ομιλία του στο 5ο Συνέδριο Ασθενών, το οποίο διεξάγεται σήμερα στην Αθήνα.

«Αυτή την περίοδο συζητάμε τις μεταρρυθμίσεις και τα διαρθρωτικά μέτρα. Σπάνια γίνεται συζήτηση για τις ανάγκες των ανθρώπων. Οι πολιτικές υγείας έχουν κυρίως τις ανάγκες των επαγγελματιών υγείας, αλλά σπάνια των ασθενών. Οι μεταρρυθμίσεις στόχο έχουν την εξίσωση ενός βιώσιμου συστήματος υγείας και της κοινωνικής πολιτικής με σεβασμό στις κοινωνικές ανάγκες. Προχωράμε σταθερά στην αναβάθμιση του συστήματος υγείας, το οποίο μέχρι σήμερα ήταν ιατρο-κεντρικό και νοσοκομειο-κεντρικό», τόνισε ο υπουργός.

Απαντώντας στις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας η Μανιώ Κορλέτη, αντιπρόεδρος του Συλλόγου «ΑγκαλιαΖΩ», ζήτησε να γίνει επιτέλους πράξη η συμμετοχή των ασθενών στη λήψη αποφάσεων. Επίσης εξέφρασε την αγωνία των ασθενών αναφορικά με την διαφαινόμενη καθυστέρηση στην κυκλοφορία νέων φαρμάκων, λόγω των νέων μέτρων του Υπουργείου Υγείας. «Κύριε Υπουργέ είναι αλήθεια ότι θα περιμένουμε πάνω από 2-4 χρόνια για τις νέες θεραπείες; Τα νέα φάρμακα είναι ζήτημα επιβίωσης και ποιότητας ζωής για εμάς τους ασθενείς», τόνισε η κυρία Κορλέτη. «Δεν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να καθυστερήσει  την εισαγωγή καινοτόμων φαρμάκων. Όμως πρέπει να ακολουθήσουμε τα Ευρωπαϊκά στάνταρτ για τα κριτήρια επιλογής και τιμολόγησης νέων θεραπειών. Το Υπουργείο δεσμεύεται για συνεχή διάλογο με τη φαρμακοβιομηχανία για να μην μείνουν οι ασθενείς ανοχύρωτοι», απάντησε ο κ. Ξανθός.

Check Also

ΠΟΕΔΗΝ: Νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού σε ακατάλληλο χώρο, στο «Αγία Όλγα»

Το Σωματείο Εργαζομένων και οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου «Η Αγία Όλγα» επισημαίνουν τους κινδύνους …