Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Στο ΠΓΝ Λάρισας ο Βασίλης Κικίλιας: Ανακοίνωσε δημιουργία κλάδου νοσηλευτών για πιο άμεση πρόσληψή τους στο ΕΣΥ

Στο ΠΓΝ Λάρισας ο Βασίλης Κικίλιας: Ανακοίνωσε δημιουργία κλάδου νοσηλευτών για πιο άμεση πρόσληψή τους στο ΕΣΥ

Στη Λάρισα μετέβη στις 2 Φεβρουαρίου ο Υπουργός Υγείας, όπου επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο και το εκεί παράρτημα του ΕΚΑΒ. Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το Υπουργείο Υγείας, μετά από εκείνο της Δημόσιας Υγείας, προβλέπεται η δημιουργία κλάδου νοσηλευτών, κάτι που σημαίνει ότι θα προσλαμβάνονται με πολύ πιο γρήγορες διαδικασίες στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ενώ τόνισε πως και οι 1.500 ειδικευόμενοι νοσηλευτές θα μπουν απευθείας στα νοσοκομεία να κάνουν την πρακτική τους, βοηθώντας τους γιατρούς και στηρίζοντας το σύστημα Υγείας.

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με αυτά που είδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Αρκεί να σας πω ότι το 99% των περιστατικών τα οποία έρχονται από μια πολύ μεγάλη περιοχή στο εν λόγω νοσοκομείο, μένουν και αντιμετωπίζονται εκεί.

Θέλω να ευχαριστήσω το νοσηλευτικό προσωπικό, το ιατρικό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό για τις εξαιρετικές προσπάθειες που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια των περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών, τους διοικητές, τον διοικητή της ΥΠΕ και να πω ότι, με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον κόσμο, τους ασθενείς, τις ευπαθείς ομάδες, δίνουν δικαίωμα και στο Υπουργείο Υγείας να μπορέσει να μεριμνήσει, ώστε να υπάρξουν περαιτέρω επενδύσεις στο νοσοκομείο.

Αυτά που χρειάζεται το νοσοκομείο στο εργαστηριακό κομμάτι, στο κομμάτι των μηχανημάτων, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του συστήματος υγείας, θα τα έχει», δήλωσε μετά το πέρας της επίσκεψης ο Υπουργός Υγείας.

Σχολιάζοντας, δε, το γεγονός ότι το ΠΓΝ Λάρισας αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς, ο κ. Κικίλιας ανέφερε: «Θα ήθελα να πω για μία ακόμη φορά ότι η πρόληψη είναι ανώτερη της θεραπείας. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη Δημόσια Υγεία την εποχή αυτή, που είναι, κατά κύριο λόγο, η εποχή του ιού της γρίπης και μετά του κορωνοϊού, το Υπουργείο Υγείας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα

…Αν και εφόσον υπάρξει περιστατικό, ο ΕΟΔΥ, το ΕΚΑΒΚΕΠΥ, τα νοσοκομεία αναφοράς και, κυρίως, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, επιστημοσύνη και επαγγελματισμό.

Θα ήθελα, όμως, να παρακαλέσω θερμά να αποτεινόμαστε στους ειδικούς. Το ΠΓΝ Λάρισας έχει εξαιρετικούς καθηγητές, λοιμωξιολόγους και ειδικούς παθολόγους... Ο κορωνοϊός είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, βλέπετε ότι το αντιμετωπίζουν ήδη διάφορες χώρες. Είμαστε σε επαφή με την Πρεσβεία της Κίνας, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και, φυσικά, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Συνιστώ ψυχραιμία και σωστή οργάνωση».

Check Also

Ξενοδόχοι, Διαχειριστές Ακινήτων και Airbnb στην «μάχη» της στέγασης γιατρών και νοσηλευτών

Μια μεγάλη προσπάθεια γίνεται από όλους, ώστε να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις άμεσα, για …