Αρχική / Επικαιρότητα / Στο επίπεδο 4 από σήμερα τα Ιωάννινα και οι Σέρρες – Αναμονή για το lockdown στη Θεσσαλονίκη και τα νέα μέτρα

Στο επίπεδο 4 από σήμερα τα Ιωάννινα και οι Σέρρες – Αναμονή για το lockdown στη Θεσσαλονίκη και τα νέα μέτρα

Στο επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας είναι από σήμερα στις 6 το πρωί, οι περιφερειακές ενότητες Ιωαννίνων και Σερρών. Σύμφωνα με την χθεσινή αναφορά, στα Ιωάννινα έχουν καταγραφεί 51 κρούσματα εκ των οποίων 14 συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ στις Σέρρες τα κρούσματα έφτασα τα 158 εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 24 προέρχονται από δράση τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ.

Σήμερα αναμένονται και οι αποφάσεις για την Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Ροδόπη, που επίσης καταγράφουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Ειδικότερα για την Θεσσαλονίκη, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί το lockdown, πως όντως είναι ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί την επιτροπή και θα εξεταστούν ξανά όλα τα δεδομένα σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου.

Για το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown ο κ. Γώγος απάντησε ότι δεν είμαστε ούτε κοντά, ούτε και μακριά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς πρόκειται για ένα νόσημα απρόβλεπτο, επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται συνδυασμός μέτρων για την εστίαση, αλλά και η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, κάτι που ενδεχομένως να χρειαστεί να εφαρμοστεί ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα.

Check Also

COVID-19: Μικρότερη πιθανότητα να νοσήσουν όσοι έχουν ομάδα αίματος Ο

Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Ο έχουν, κατά μέσο όρο, 12% μικρότερη πιθανότητα να μολυνθούν …