Αρχική / Επικαιρότητα / Στις 8 Μαρτίου συζητά η Βουλή την πρόταση ΝΔ περί Προανακριτικής για Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη

Στις 8 Μαρτίου συζητά η Βουλή την πρόταση ΝΔ περί Προανακριτικής για Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη

Το μεσημέρι της Πέμπτης, 8 Μαρτίου, θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τους Υπουργούς Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη, σχετικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων.

Η πρόταση της ΝΔ αφορά τη συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, ώστε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας των διατελεσάντων Υπουργών Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή Υπουρού Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 επί του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 5 του Ν. 3126/2003 περί της «Ποινικής Ευθύνης Υπουργών».

Σύμφωνα με την πρόταση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, από τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 5 Φεβρουαρίου 2018 από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, χρήζει διερεύνησης και η μη τιμολόγηση φαρμάκων, που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της ετήσιας φαρμακευτικής δαπάνης για το έτος 2015 από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον οποίο η εισαγγελέας φωτογραφίζει μεν, αλλά παραδόξως δεν κατονομάζει.

Επιπλέον, στη Βουλή διαβιβάστηκε και το έγγραφο (αριθμός πρωτοκόλλου 980/30.03.2017) που συσχετίσθηκε με τη διερευνώμενη δικογραφία και αφορά συγκεκριμένη καταγγελία αναφορικά με την τιμολόγηση φαρμάκων, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016, με Υπουργό Υγείας τον Ανδρέα Ξανθό και αναπληρωτή τον Παύλο Πολάκη.

Όπως αναφέρουν οι της ΝΔ, στο έγγραφο αυτό καταγγέλλεται ότι, κατά την τιμολόγηση του συγκεκριμένου δελτίου, υπήρξε ζημία του Δημοσίου κατά 40 εκατ. ευρώ και επιβάρυνση των ασφαλισμένων με 100 εκατ. ευρώ, ενώ περιγράφεται και περαιτέρω ζημία του Δημοσίου κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, λόγω συγκεκριμένων αποφάσεων των εν λόγω υπουργών, στο πλαίσιο της τιμολόγησης φαρμάκων.

(με στοιχεία από ΑΜΕ-ΜΠΕ)

Check Also

Η επιλεκτική μνήμη του Ανδρέα Ξανθού

Μου κάνει εντύπωση η λαλίστατη, πλέον, αντιπολίτευση που έχει μία λύση και μία ένσταση για …