Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Στη Θεσσαλονίκη ο Ανδρέας Ξανθός

Στη Θεσσαλονίκη ο Ανδρέας Ξανθός

Στη Θεσσαλονίκη μετέβη σήμερα (Παρασκευή 21/04/2017) ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, προκειμένου να επισκεφθεί το Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης και το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

«Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά την επαναλειτουργία του νοσοκομείου, το οποίο είχε αναστείλει τη λειτουργία του εδώ και μερικά χρόνια. Μεταφέρθηκαν εδώ δύο δερματολογικές κλινικές από το Ιπποκράτειο σε ένα χώρο που πλέον προσφέρει τη δυνατότητα μιας αξιοπρεπούς νοσηλείας στους πολίτες. Υπάρχουν επίσης σε λειτουργία τακτικά εξωτερικά ιατρεία και εργαστηριακή υποστήριξη και γίνονται εδώ πολύ εξειδικευμένες θεραπευτικές πράξεις και θεραπείες. Νομίζω ότι είναι ένα εξαιρετικό κέντρο αναφοράς για ειδικά νοσήματα που προσφέρει πολύ υψηλού επιπέδου περίθαλψη στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Αυτό, κατά την άποψη μας, είναι ένα σήμα ότι το ΕΣΥ όχι απλώς σταθεροποιεί τη λειτουργία του αλλά σιγά-σιγά ανακτά δομές που είχαν εγκαταλειφθεί, αναβαθμίζει την ποιότητα της φροντίδας, αυξάνει την ικανότητα του να ανταποκρίνεται σε περισσότερες ανάγκες των πολιτών. Παράλληλα με το νοσοκομείο λειτουργεί και η μονάδα του ΠΕΔΥ, που επίσης είναι μια αξιοπρεπής μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με επαρκή στελέχωση από τις βασικές ειδικότητες που και αυτή παίζει ένα συμπληρωματικό ρόλο και υπάρχει και καλή συνεργασία από ότι διαπίστωσα. Το μήνυμα είναι ότι όλα τα επίπεδα του συστήματος υγείας μπορούν να συνεργάζονται και να προσφέρουν την καλύτερη περίθαλψη και την καλύτερη φροντίδα στον πολίτη. Αυτό είναι το μεγάλο αίτημα σήμερα, να έχουμε ένα λειτουργικό και αξιόπιστο σύστημα Υγείας. Αυτό χρειάζεται η κοινωνία, η οποία έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια με τα μέτρα λιτότητας και ζητάει, τουλάχιστον στον τομέα της υγείας, να υπάρχει μία μετρίσιμη και αισθητή βελτίωση στην καθημερινότητα των ανθρώπων, να μειωθεί η οικονομική επιβάρυνση, η οποία είναι πολύ μεγάλη και πολλές φορές πραγματικά δυσκολεύει στρώματα της κοινωνίας τα οποία είναι οικονομικά αδύναμα», είπε ο υπουργός.

Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε τη νέα πτέρυγα Χειρουργείων- Διοίκησης & Κεντρικής Αποστείρωσης του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ όπου ενημερώθηκε για την ανακατασκευή της υπάρχουσας πτέρυγας χειρουργείων και την προμήθεια- εγκατάσταση νέου ιατρικού εξοπλισμού.

Check Also

Έρχονται ανακοινώσεις για τις υποδομές υγείας στα νησιά, για τις ΜΕΘ και τους πρώτους ταξιδιώτες που θα μπορούν να επισκεφτούν την Ελλάδα

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και τα υπουργεία Υγείας …