Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / ΣτηρίΖΟΥΜΕ – Πρόγραμμα κατ’ οίκον υποστήριξης μαχητών του καρκίνου

ΣτηρίΖΟΥΜΕ – Πρόγραμμα κατ’ οίκον υποστήριξης μαχητών του καρκίνου

Το Πρόγραμμα ΣτηρίΖΟΥΜΕ είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της «Νοσηλείας», του Οργανισμού που προσφέρει δωρεάν νοσηλεία στο σπίτι, με το «ΚΕΦΙ», τον Οργανισμό που στέκεται δίπλα στους ογκολογικούς ασθενείς. Και οι δυο Οργανισμοί προσφέρουν δωρεάν, εδώ και χρόνια, αυτές τις υπηρεσίες στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Ο βασικός στόχος του Προγράμματος ΣτηρίΖΟΥΜΕ είναι να αντιμετωπιστούν όσο γίνεται καλύτερα οι ιατρο-νοσηλευτικές και ψυχο-κοινωνικές ανάγκες των ογκολογικών ασθενών, στο οικείο περιβάλλον τους, και η μείωση της συχνότητας νοσηλείας στα νοσοκομεία, έτσι ώστε να αποφύγουν την ταλαιπωρία, αλλά και τις πιθανές και επικίνδυνες για την υγεία τους ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει το Πρόγραμμα έρχονται να συμπληρώσουν και να επεκτείνουν τη φροντίδα του ασθενούς μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, σύμφωνα με την αρχή του «συνεχούς της φροντίδας». Οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται σε επικοινωνία και συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς, ώστε να παρασχεθεί η καλύτερη δυνατή βοήθεια.

Οι παροχές που προσφέρονται είναι ΔΩΡΕΑΝ και ακολουθούν τις ανάγκες και τις επιθυμίες του εκάστοτε ασθενούς, οι οποίες ποικίλλουν ανάλογα με το στάδιο του καρκίνου.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους ογκολογικούς ασθενείς υπό θεραπεία ή όχι, που κατοικούν στις περιοχές του Δήμου Αθηναίων και στους όμορους δήμους, και ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Η πιλοτική φάση του Προγράμματος θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου 2018.

Δωρητής: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλ.: 210-2112395 / 210-6468222
www.stirizoume.nosilia.org.gr, www.nosilia.org.gr, www.anticancerath.gr
www.facebook.com/StiriZOYME

Check Also

Ιατρικό ανακοινωθέν: Βελτιώνεται σταδιακά η υγεία του Ανδρέα Μικρούτσικου

Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν το οποίο εξέδωσε το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο: «Ο ασθενής, κ. Ανδρέας Μικρούτσικος, …