Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Στα μωβ το Πανεπιστήμιο Αθηνών, στις 15 Νοεμβρίου, για τον παγκρεατικό καρκίνο

Στα μωβ το Πανεπιστήμιο Αθηνών, στις 15 Νοεμβρίου, για τον παγκρεατικό καρκίνο

Με το μήνυμα «Η έγκαιρη διάγνωση μετράει», το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) στήριξε την πρωτοβουλία ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο του παγκρέατος που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών, μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛ.Ο.Κ, υπό την αιγίδα της ογκολογικής επιστημονικής κοινότητας, την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), την Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, την Εταιρεία Μελέτης Καρκίνου Πεπτικού Συστήματος (ΕΜ-ΚΑΠΕΣ) και τις Γυναίκες στην Ογκολογία.

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Παγκρέατος, στις 15 Νοεμβρίου, η πρόσοψη του Πανεπιστημίου φωτίστηκε με το χαρακτηριστικό μωβ χρώμα της Ημέρας, προβάλλοντας το μήνυμα «Η έγκαιρη διάγνωση μετράει» και τον χαρταετό, το διεθνές σύμβολο του αγώνα κατά του καρκίνου του παγκρέατος. Στόχος ήταν να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου, η οποία μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη θετική έκβασή της.

«Η πρώιμη διάγνωση είναι καθοριστική στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος και την ποιότητα ζωής των ασθενών. Με δεδομένο πως αποτελεί μια νόσο που σημειώνει διεθνώς αυξητικά ποσοστά εμφάνισης, όμως δεν είναι ευρύτερα γνωστή, είναι εξαιρετικά σημαντικό να ενισχυθεί η προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με κάθε τρόπο. Σε αυτό το πλαίσιο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών εκπέμπει συμβολικά ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης, στηρίζοντας μια προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια τόσο στη χώρα μας, όσο και διεθνώς ώστε ο καρκίνος του παγκρέατος να τεθεί στο επίκεντρο με στόχο μια πιο θετική έκβαση για όλους τους ασθενείς», δήλωσε χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Δρ. Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος, Καθηγητής Αιματολογίας Ε.Κ.Π.Α. και Διευθυντής Θεραπευτικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα».

«Στόχος όλων μας, της επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας και των συλλόγων ασθενών, είναι να ‘φωτίσουμε’ τις διάφορες πτυχές της νόσου με ποικίλες ενέργειες και συνεργασίες. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε μέχρι να καταφέρουμε να ανατρέψουμε τα αρνητικά προγνωστικά που συνδέονται με τον παγκρεατικό καρκίνο. Εργαζόμαστε συντονισμένα και ουσιαστικά για να συμβάλουμε στην έγκαιρη διάγνωση της νόσου, μέσα από περισσότερη ενημέρωση για τη νόσο και τα συμπτώματά της», δήλωσε με τη σειρά της η κα Ζωή Γραμματόγλου, Μέλος ΔΣ ΕΛΛ.Ο.Κ. και Πρόεδρος του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι., ευχαριστώντας από καρδιάς το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Πρυτανική Αρχή για τη σημαντική συμβολή τους.

Ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τον καρκίνο του παγκρέατος παρέχει η πρώτη ελληνική ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης www.pancare.gr, η οποία δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη νόσο από το ΚΕΦΙ, υπό την αιγίδα των φορέων ΕΟΠΕ, ΕΜ-ΚΑΠΕΣ και ΕΛΛ.ΟΚ.

Check Also

H ΕΔΑΕ στο πλευρό της LEO Pharma στην ενημέρωση για την ψωρίαση

«Μην αφήνεις πίσω αγαπημένες σου συνήθειες λόγω της Ψωρίασης» είναι το κεντρικό μήνυμα της πανελλαδικής …